Târgul de carte „Libris” – ediția a III-a, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Porțile celei de-a treia ediții a Târgului de carte „Libris” se vor deschide joi, 3 octombrie, cu începere de la ora 12, sub acoperișul Casei Căsătoriilor. Pentru acest eveniment organizatorii au programat activități culturale în 4 zile, cu două mai multe față de edițiile anterioare. La standurile de prezentare vor fi reprezentanți ai editurilor din București, Piatra Neamț, Roman, Iași, Cluj, Bacău și Republica Moldova. De activitatea organizatorică se ocupă Camera de Comerț și Industrie Neamț, având ca parteneri Consiliul Județean Neamț, Consiliul Local Piatra Neamț, Inspectoratul Școlar Neamț, Centrul de Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Biblioteca „G.T. Kirileanu” și Societatea Scriitorilor din Neamț. „Ne bucurăm că am reușit să dezvoltăm acest parteneriat. Este o activitate pe care ne-am asumat-o logistic. Am amenajat spațiile pentru standurile editurilor și pentru momentele artistice. Ne-am ocupat de invitații și am organizat un târg foarte important din agenda culturală a județului Neamț. Mă bucur că acest eveniment este bine primit și se dezvoltă de la an la an. Un târg de carte nu se organizează ușor, tocmai de aceea cred că trebuie să ne zbatem să rămână în preocuparea județului Neamț”, precizat Mihai Apopii, director CCI Neamț.

Organizatorii Târgului mărturisesc că nu s-ar fi descurcat fără sprijinul CJ care s-a implicat în promovarea acestui festin cultural. „CJ Neamț se implică concret în organizarea acestui târg de carte care este cunoscut în întreaga țară. Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără implicarea oamenilor inimoși din toate instituțiile publice. Nu este ușor, dar stăm cu fruntea sus și suntem bucuroși când rezultatele sunt pe măsură și când putem să promovăm tineretului, în cadrul târgului, cartea”, a declarat Mihai Hanganu, consilier al președintelui CJ Neamț.

Datorită experienței din edițiile anterioare, cei implicați în promovarea evenimentului susțin că ediția de anul acesta vine cu o noutate care își dorește să deschidă tineretului apetitul pentru cititul „clasic”. „În edițiile anterioare cât și în ediția de anul acesta ne-am propus să atragem atenția asupra fenomenului editorial și asupra scriitorilor. Diferența de anul acesta constă că am venit cu o a treia componentă. Suportul educațional. Am mutat data Târgului de carte spre începutul lui octombrie special pentru a prinde și ziua de 5 octombrie când este sărbătorită «Ziua Mondială a Educației», încercând astfel să lărgim sfera educațională”, a adăugat Cristian Livescu, președintele Societății Scriitorilor din județul Neamț.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, în cadrul Târgul de carte „Libris”, elevii și profesorii mai multor școli din Neamț vor fi protagoniștii unor evenimente și manifestări culturale derulate vineri, în intervalul orar 10-14. Nu în ultimul rând, vor susţine recitaluri soliștii și trupele Centrului de Cultură și Arte „Carmen Saeculare”. Târgul își așteaptă vizitatorii până duminică, 6 octombrie, la ora 13, moment în care se vor acorda plachete de popularitate pentru editurile participante. (M. TEODOROF)

Articolul precedent„Concediu” la tomograf pentru pacienții Spitalului
Articolul următorConsiderată între primele 10 din ţară, la frumuseţe. Gara Piatra Neamţ împlineşte, azi, 100 de ani