0:00

Fundaţia Culturală „Ion Creangă” Târgu Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Primăria şi Consiliul Local Târgu Neamţ organizează, în perioada 13-15 decembrie 2014, ediţia a XLIV-a a „Zilelor Ion Creangă”. Manifestările vor începe vineri, 13 decembrie, la ora 11, la Muzeul Memorial „Ion Creangă” cu un Program omagial susţinut de elevi ai şcolilor din Humuleşti , Petricani ,Dochia şi Tîrgu Neamţ.

Între orele 14-16 se va desfăşura la Muzeul de Istorie si Etnografie-Simpozionul „Junimea 150” ce va cuprinde o serie de comunicări ştiinţifice şi lansări de carte. Începând cu ora 16, va avea loc Serata literară „Junimea la Târgu Neamt” în Salonul Restaurantului „Ozana”. Din program: premieri ale elevilor care au participat la concursul de creatie literara şi la concursul de desene, lansări de carte, vernisare expozitii de pictura, concert de colinde. Ziua de sâmbătă, 14 decembrie va începe la ora 9 cu Slujba de pomenire a scriitorului și a familiei sale la Biserica Sf. Nicolae Humulesti, urmată de o Agapă fraţească.

La ora 12 va avea loc transmisiunea directă Radio Iaşi de la Biserica „Sf. Nicolae” din Humulesti – Parcul „Ion Creanga” din Târgu Neamt şi Cimitirul Eternitatea din Iaşi – „Lumină pentru sufletul celui plecat”. În aceeaşi zi, la ora 13, la Liceul Economic „Vasile Conta”, Teatrul de păpuşi ”Luceafărul” din Iași va interpreta„Capra cu trei iezi ” de Ion Creangă. Ultima zi a manifestărilor, duminică, 15 decembrie, va fi dedicată Excursiei pe traseul Târgu Neamt-Iaşi – la care vor participa elevii premiaţi la Concursul de creaţie literară şi la Concursul de desene. Seara, la ora 17, la Restaurant „Casa Arcaşului”, va avea loc Concertul de Crăciun „Zvon de clopoţei” organizat de Televiziunea Neamţ şi Casa Culturii „Ion Creangă” în parteneriat cu Primăria oraşului Târgu Neamţ şi Galeriile Anticariat „D.I. Grumăzescu”. Din program:  Concert de pian şi vioară, Muzică folk, Corală muzicală, Trupe de actori, expoziţii de pictură şi obiecte anticariat, Vocea României, invitaţi surpriză. (C.T.S.)

Articolul precedentInterviu cu actriţa Draga Olteanu Matei
Articolul următorHCM Roman – Skuru IK (15 şi 16.11; 17:00 şi 18:00)