pietricica turism

În ciuda faptului că sărbătoarea americană Valentine’s Day a reușit să acapareze o mare parte a românilor, târgnemțenii se încăpățânează să nu sărbătorească o zi împrumutată, în dauna celei românești, respectiv Dragobetele. În acest sens Casa Culturii „Ion Creangă” invită, luni, 24 februarie, de Dragobete, sărbătoarea oficială a românilor care iubesc, pe toți cei care vor să iubească românește, la ora 14, în Piața „Adormirii Maicii Domnului”, la spectacolul folcloric intitulat „Dragobetele sărută fetele!”

În cadrul spectacolului se va organiza un concurs de poezii de dragoste din creația proprie sau din literatura universală unde va fi premiată cea mai frumoasă poezie. În același spectacol, tinerii din Ansamblul Folcloric „Ozana” al Casei de Cultură vor prezenta suite de dansuri populare românești, cântece populare îndrăgite sub titulatura „Cui nu-i place dragostea?” Pentru cei romantici interpretul ieșean de muzică folk Radu Ștefan  îi va învăța pe cei prezenți, pe strune de chitară, cum să iubească românește.

„24 februarie reprezintă pentru români trezirea naturii la viață și începutul anului agricol, motiv pentru care îi invităm pe toți târgnemțenii și nu numai să participe la plantarea de flori în ghivece personalizate pentru Cafeneaua literară Ion Creangă, ce va fi amenajată în fața Casei Culturii în primăvara acestui an”, ne-a declarat Margareta Mihăilescu, directoarea Casei Culturii Târgu-Neamț.

 Aceeaşi instituţie invită, tot luni, 24 februarie, ora 18, în Sala de ședințe a Consilului Local Târgu-Neamț, pe toți cei care iubesc cultura, la redeschiderea Cenaclului literar artistic „Mugur de fluier”. (C.T.S.)