0:00

Tânărul din Dumbrava Roșie în casa căruia a murit o adolescentă din cauza drogurilor, trimis în judecată, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe rolul Tribunalului Neamț a fost înregistrat dosarul în care va fi judecat tânărul de 20 de ani din Dumbrava Roșie, în casa căruia a decedat o minoră de 16 ani, din București, din cauza consumului de stupefiante. Matteo Leonard Gabor este acuzat de trafic de droguri, împreună cu alți doi tineri, minori la data faptei. Aceștia i-ar fi vândut lui Gabor drogurile pe care le-a consumat cu tânăra care a murit. Dosarul intră în procedură de cameră preliminară, în care se verifică legalitatea actului de inculpare, apoi procesul continuă cu administrări de probe și audieri de martori în vederea stabilirii vinovăției sau nevinovăției acuzaților. Părinții victimei decedate cer sume importante de bani cu titlu de despăgubiri morale și materiale.

Fapta a avut loc în ultima zi a lunii iulie 2023. Tânăra din București îl cunoscuse pe băiat pe internet și au discutat de mai multe ori. Pe 30 iulie a venit la Piatra Neamț cu trenul pentru a participa la conferința Piatra Neamț – Model United Nations (MUN) ce avea loc în perioada 31 iulie – 2 august (amănunte aici și aici).

Gabor a așteptat-o la gară și i-a propus să doarmă la el, în condițiile în care și părinții lui erau acasă. Așa că minora nu a mai ajuns la locul de cazare ci s-a plimbat cu tânărul prin Piatra Neamț, timp în care băiatul ar fi achiziționat droguri de la ceilalți doi acuzați. După ce au ajuns la locuința din Dumbrava Roșie, au mers la etaj și după miezul nopții ar fi consumat stupefiantele achiziționate pe drum. Imediat i s-a făcut rău, iar Gabor și-a alertat părinții, fiind solicitat ajutor la numărul unic de urgență 112. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut-o salva, fata stingându-se din viață fulgerător, necropsia dovedind că moartea a fost cauzată de consumul de substanțe interzise (amănunte aici și aici).

(G. S.)

Articolul precedentUrmează două zile ”de foc” în județele Regiunii Nord-Est
Articolul următorGrădina cu ii, ediția a VI-a, la Muzeul de Etnografie Piatra-Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.