Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Neamț a decis că se impune cercetarea disciplinară a conducerii Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț. Decizia de ieri vine după cercetarea prealabilă derulată la acest colegiu în contextul Conferinței Piatra Neamț – Model United Nations, o activitate extrașcolară din perioada 31 iulie – 2 august, care nu a fost anunțată IȘJ Neamț. Pentru înțelegerea contextului în care se fac cercetările, reamintim că o fată de 16 ani, din București, a murit la Dumbrava Roșie în preziua începerii conferinței, cazul fiind anchetat de DIICOT Neamț (detalii aici ).

Directorii de la colegiul „Petru Rareș” cercetați disciplinar de ISJ Neamț în cazul Conferinței Piatra Neamț MUN, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFlorentina Luca-Moise, șefa IȘJ Neamț, a declarat astăzi, 18 august, că printre abaterile prezumate ce sunt în atenția comisiei de disciplină este „atingerea imaginii învățământului nemțean” adusă de cei doi directori ai „Petru Rareș”, care au contribuit sau nu la organizarea Conferinței MUN, de care se leagă tragedia de la Dumbrava Roșie. „Abaterile prezumate țin de încălcarea unor articole din fișa postului și a contractelor de management, de lipsa comunicării cu Inspectoratul Școlar, de atingerea imaginii publice a învățământului nemțean, de nerespectarea deciziilor departamentelor și ale Inspectoratului Școlar ce au fost transmise școlilor și au fost luate la cunoștință de managementul unităților de învățământ, de încălcarea obligației de a anunța Inspectoratul Școlar despre activitatea extrașcolară și altele”, a declarat Florentina Luca-Moise pentru mesagerulneamt.ro.

Care este punctul de vedere al directorilor Grigoruță Oniciuc și Claudia Jora, de la „Petru Rareș”, puteți citi pe mesagerulneamt.ro .

C.I.

Articolul precedentUtilaj nou la Publiserv
Articolul următorRecidivist ieşean prins în Neamţ, cu permisul suspendat de 3 ani, de două ori în aceeaşi zi