Un tânăr, din judeţul Iaşi, a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri, miercuri, 16 august, mai întâi pe o şosea din Săbăoani şi apoi în Cordun. Acesta nu avea niciun fel de documente asupra sa, dar a susţinut în faţa poliţiştilor că deţine permis, fapt pentru care, la prima oprire de la ora 12:00, a fost amendat.

Căutându-l în baza de date poliţiştii au constatat că avea un permis de conducere, categoria B, emis de către autorităţile spaniole, dar acesta îi fusese reţinut, tot în Spania, încă din data de 3 octombrie 2020 pentru o infracţiune rutieră, dosarul său fiind doldora de infracţiuni la regimul rutier. În baza noilor informaţii i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la care, pentru declaraţia mincinoasă că ar avea permis, s-a adăugat şi infracţiunea de participație improprie la fals intelectual.

Recidivist ieşean prins în Neamţ, cu permisul suspendat de 3 ani, de două ori în aceeaşi zi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnsă, tânărul nu s-a liniştit. În aceeaşi zi, seara pe la ora 23:00, poliţiştii l-au găsit, din nou, la volan în trafic, de această dată în Cordun. Pentru că nu a înţeles că nu se poate urca la volan fără permis de conducere, oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore şi l-au dus în Arestul Preventiv al IPJ Suceava.

Ieri, 17 august, dosarul său a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, iar față de aceasta s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Angela Croitoru

Articolul precedentDirectorii de la colegiul „Petru Rareș” cercetați disciplinar de ISJ Neamț în cazul Conferinței Piatra Neamț MUN
Articolul următorFOTO. Incendiu la două case din Tarcău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.