0:00

Actualizare: Cei trei acuzați au fost arestați preventiv de magistrații Tribunalului Neamț pentru 30 de zile, măsura privativă de libertate fiind valabilă până la data de 31 august 2023. În fața instanței tinerii au cerut aplicarea unei măsuri mai blânde, control judiciar sau arestul la domiciliu, dar solicitarea a fost respinsă ca nefondată. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Știre actualizată. DIICOT a făcut propunere de arestare în cazul minorei decedate la Dumbrava Roșie: trei tineri au ajuns la instanță, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Știre actualizată. DIICOT a făcut propunere de arestare în cazul minorei decedate la Dumbrava Roșie: trei tineri au ajuns la instanță, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘtire inițială: Trei tineri au fost reținuți de procurorii DIICOT, fiind duși în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă în cazul adolescentei de 16 ani, din București, care a decedat în casa unui băiat de 19 ani din Dumbrava Roșie. Din datele oficiale rezultă că moartea nu s-a datorat hemoragiei vaginale, cum se vehiculase inițial, ci intoxicației cu substanțe interzise.

Măsurile au fost dispuse după ce, la 31.07.2023, urmare a consumului unui drog de mare risc având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriului administrat a rezultat faptul că victima a consumat drogul de mare risc împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia.

Știre actualizată. DIICOT a făcut propunere de arestare în cazul minorei decedate la Dumbrava Roșie: trei tineri au ajuns la instanță, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri, stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia”, conform DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare anchetatorii au ridicat de peste 300 grame de canabis, cântare și grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC. În cauză sunt acuze de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Adolescenta de 16 ani l-a cunoscut pe tânărul de 19 ani din Dumbrava Roșie pe internet și a venit să-l cunoască. În noaptea de 30/31 iulie mama băiatului a cerut ajutor la numărul unic de urgență 112 după ce fata a suferit o puternică hemoragie vaginală. Cadrele medicale au găsit-o pe minoră în stop cardiorespirator, la scurt timp fiind declarat decesul (amănunte aici).

(G.S.)

FOTO: DIICOT

Articolul precedent2200 de candidați înscriși la admitere la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
Articolul următorAccident rutier soldat cu două decese
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.