0:00

Magistrații din cadrul Tribunalului Neamț au făcut publică motivarea sentinței prin care s-a dispus arestarea preventivă a tânărului de 19 ani, din Dumbrava Roșie, în locuința căruia a murit eleva de 16 ani, din București, venită la Piatra Neamț la o conferință. Conform datelor oficiale. eleva ar fi fost nemulțumită de condițiile de cazare de la Colegiul Național de Informatică ( unde nu a ajuns) și l-a contactat telefonic pe tânărul de 19 ani pe care nu îl știa personal dar conversase cu el pe o platformă de socializare încă din anul 2020.

Filmul tragediei în care și-a pierdut viața eleva de 16 ani: drogul a fost prizat cu o bancnotă de 1 leu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe 30 iulie, în jurul orei 21:00, tânărul a luat minora de la gară, s-au plimbat prin oraș, timp în care i-a propus să doarmă la el, în condițiile în care și părinții erau acasă. „Înainte de a ajunge la domiciliu, inculpatul (…) l-ar fi contactat pe coinculpatul (…) solicitându-i să-i comercializeze circa 3 grame de cristal, respectiv 3-CMC, drog de mare risc, iar după achiziționarea drogurilor inculpatul s-a deplasat cu minora la domiciliul său, unde i-ar fi pus la dispoziție și ar fi consumat împreună o parte din droguri”, se arată în decizia Tribunalului Neamț

La scurt timp fetei i s-a făcut rău, a suferit o hemoragie puternică și avea dificultăți de respirație. A fost solicitat ajutorul ambulanței, dar manevrele de resuscitare nu au dat roade, decesul fiind declarat la ora 02:40. Totul în condițiile în care tânărul a declarat că ar fi consumat stupefiantele în jurul orei 00:30.

În încăpere anchetatorii au găsit 7 țiple de aluminiu și 6 folii cu posibile urme de drog, acestea fiind în coșul de gunoi. Tot acolo era o bancnotă de 1 leu, rulată, „ce ar fi fost utilizată la prepararea și prizarea substanțelor stupefiante”, conform aceluiași document. Analizele au arătat că pe bancnotă s-au evidențiat urme de drog. Martorii au susținut că tânărul de 19 ani este cunoscut ca fiind consumator de substanțe interzise. În aceste condiții a fost organizat un flagrant, fiind prinși alți doi tineri, din care unul minor, ce distribuiau droguri. Acasă la unul dintre aceștia s-au găsit peste 400 grame de canabis și alte bunuri folosite la consumul și transportul stupefiantelor, între care carduri bancare cu care se porționau stupefiantele și bancnote cu urme de narcotice.

Chiar dacă nici unul din cei trei arestați nu are antecedente penale și în condițiile în care probatoriul în acest caz este departe de a fi epuizat, magistrații au decis privarea de libertate pentru 30 de zile, ignorând solicitarea celor trei de a fi plasați în control judiciar sau arest la domiciliu (amănunte aici  și aici ). Cu toții au contestat arestarea preventivă, o decizie definitivă fiind așteptată de la Curtea de Apel Bacău.

(G.S.)

Foto ilustrativă: DIICOT

Articolul precedentMiercuri se toarnă stratul final de asfalt pe str. Mihai Viteazul. Restricții temporare de circulație
Articolul următorPiatra Neamț: Greu de plătit taxa turistică de 2 lei!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.