0:00

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări COD GALBEN, de caniculă, pentru județele Regiunii Nord-Est. Prima este valabilă pe 22 iunie și vizează toată Regiunea, iar a doua se referă la ziua de 23 iunie, pentru județele Bacău, Iași și Vaslui.

Urmează două zile ”de foc” în județele Regiunii Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații”Valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragul critic de 80 de unități. Local la munte, precum și în regiunile vestice, nordice și în centru, din orele amiezii, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. (…) Valul de căldură se va menține, dar va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) s eva situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum și în regiunile vestice, nordice, nord-estice și în centru, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică”, precizează ANM. (M.C.; HARTA: ANM)

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Vernisajul expoziției „Orașul artiștilor” la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel”
Articolul următorTânărul din Dumbrava Roșie în casa căruia a murit o adolescentă din cauza drogurilor, trimis în judecată
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.