Tânără din Petricani urmărită internațional pentru crima care a îngrozit Italia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie de 24 de ani, din localitatea Petricani, căutată de autoritățile judiciare din Italia pentru omor, a fost găsită de polițiștii nemțeni la domiciliu. Autoritățile judiciare din Peninsulă au emis pe numele ei un mandat european de arestare în urmă cu mai puțin de o lună, pe 10 mai, iar pe 6 iunie tânăra a fost identificată.

Din cercetări a reieșit că, la data de 13 februarie 2016 persoana în cauză, ar fi săvârșit pe teritoriul Italiei, în calitate de autor şi complice două infracțiuni de omor, respectiv vătămare corporală gravă. La data de 6 iunie a.c., tânăra a fost prezentată de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore, fiind încarcerată în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău“, a anunțat Poliția Neamț.

Nemțeanca urmează să ajungă în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Bacău care vor stabili dacă pun în executare, sau nu, mandatul european de arestare. În caz afirmativ, aceasta va fi extrădată în Italia pentru efectuarea urmăririi penale și eventual judecata. Dacă va fi găsită vinovată și va fi condamnată la o pedeapsă privativă de libertate va fi returnată în țară pentru executarea pedepsei pe cheltuiala statului român.

La vremea faptelor fata era minoră și a mers în Italia cu prietenul ei de la acea vreme, un tânăr nemțean. Au stat în casa mamei lui, iar în februarie 2016 au comis o dublă crimă care a îngrozit Italia. Tănărul, se pare cu ajutorul prietenei sale, și-a ucis mama și sora vitregă de 11 ani. Corpurile au fost tranșate, îngrămădite în trolere și aruncate într-un râu de lângă Verona (amănunte aici și aici).

(G.S.)

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedentNou ordin privind încheierea anului școlar, în a 10-a zi de grevă a profesorilor
Articolul următorPrimarul din Rediu amenințat cu incendierea casei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.