În plin protest al lucrătorilor din sistemul de învățământ, aflați în a treia săptămână de grevă generală, ministrul Educației face doar ajustări care să permită încheierea situației școlare ale elevilor. Ultimul ordin pus în dezbatere publică marți, 6 iunie, modifică regulile stabilite fix cu un an înainte și permite încheierea mediilor fără a mai fi validate de consiliul profesoral. Mai mult, ordinul obligă învățătorii și diriginții să iasă din grevă pentru a putea încheia mediile elevilor, aceștia fiind singurii abilitați să încheie și să întocmească raportul de final de an școlar.

Ministrul Ligia Deca pune pe seama grevei noile măsuri propuse, inclusiv încheierea situației elevilor corigenți, dar ordinul trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial până în 9 iunie, când se încheie anul școlar pentru liceenii care se pregătesc de bacalaureat. Normativul are doar trei articole prin care se modifică ROFUIP din 2022:

Nou ordin privind încheierea anului școlar, în a 10-a zi de grevă a profesorilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Publicarea ordinului a fost făcută ieri, după discuțiile eșuate de la Ministerul Educației, unde Ligia Deca i-a invitat pe părinți, elevi și sindicaliști.

Profesorii vor să iasă, din nou, în stradă la un miting în București pentru care încă așteaptă aprobare, pentru ziua de joi, 8 iunie, sau vineri, 9 iunie, potrivit liderului FSE, Marius Nistor.

C.I.

Articolul precedentBARAJ L2 CSM Ceahlăul se duelează cu Foresta pentru un loc în Liga a II-a
Articolul următorTânără din Petricani urmărită internațional pentru crima care a îngrozit Italia