iasi camin c4ACTUALIZARE 2: Studentul înjunghiat în camera din căminul C4 din campusul studențesc Târgușor, ce aparține Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se află în sala de operații, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul spitalului “Sf. Spiridon”, conform Agerpres. Potrivit medicului, studentul în vârstă de 20 de ani a fost adus în spital cu multiple răni la nivelul capului, abdomenului, membrelor inferioare și antebrațului. “A fost intubat, tratat pentru șoc hemoragic, a suferit leziuni de căi aeriene. Se află în sala de operație din cauza unor leziuni înjunghiate în cap, torace și abdomen, leziune de ficat, antebraț și arteră radială. Leziunile suferite sunt importante. Echipa de medici care a intrat în sala de operație depune toate eforturile pentru a-l menține în viață”, a declarat dr Cimpoeșu. Un student de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași a murit, iar altul se află în stare gravă la spital după ce au fost înjunghiați luni dimineața, în camera de cămin, de un coleg. Cei doi au fost găsiți după izbucnirea unui incendiu în camera de cămin. Bogdan Eduard Pleșcan, directorul Administrativ al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași a declarat că incidentul a avut loc într-o cameră din căminul C4, din campusul Târgușor. “Doi studenți de la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor au fost înjunghiați de un coleg, pe fondul consumului de alcool. Mai multe detalii nu vă pot spune”, a declarat Pleșcan. Agresorul, a cărei identitate este cunoscută, este căutat de polițiști pentru a fi dus la cercetări. (ZCH NEWS)

ACTUALIZARE 1: Conform presei ieşene atât agresorul, care este căutat de poliţie, cât şi victima aflată în sala de operaţie sunt din judeţul Neamţ. Din câte se pare agresorul este domiciliat în municipiul Roman. Studentul care a decedat se numeşte Victor Nour şi este din Republica Moldova. O femeie de serviciu este cea care a descoperit crima. Ea a auzit strigându-se după ajutor și a chemat un coleg. (ZCH NEWS)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un student al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a murit, în această dimineaţă, 9 noiembrie, după ce a fost înjunghiat de un coleg de cameră, relatează presa din capitala Moldovei.

Un alt student, în stare gravă, este operat chiar la această oră, medicii încercând să-i salveze viaţa. Agresorul nu este de găsit.

Studenții din cămin au povestit polițiștilor că au auzit scandal și că unul dintre tineri striga ”ajutor”. Cel mai probabil, susțin polițiștii, agresorul ar fi încercat să dea foc la cameră pentru a ascunde urmele, potrivit Ziarul de Iaşi. Studentul suspect de crimă este căutat de polițiști, care au împânzit gara și autogările.

Incidentul s-a produs la primul etaj al căminului, camera 49, unde erau cazati cinci studenţi, relatează şi bzi.ro. Doar unul dintre ei era din Republica Moldova, fiind vorba de cel care a murit. Portarii din cămin, alături de poliţie, au ajuns la camera unde s-a produs incidentul şi au spart usa. Incendiul a fost stins foarte rapid. Încă nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat cu ceilalţi doi studenţi, întrucât în cameră erau doar două persoane, respectiv cel decedat şi persoana în stare gravă. (ZCH NEWS; FOTO: Ziarul de Iaşi)

Articolul precedentAvion NATO pentru pacienţii din “Colectiv”
Articolul următorUnic Piatra Neamţ – aproape de o surpriză
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.