unic 10Unic Piatra Neamţ a fost din nou aproape de a realiza o surpriză de proporţii în Divizia A1 de folei feminin, în cadrul etapei a 6-a.

Pietrencele au pierdut la mare luptă, scor: 1-3 (24-26, 25-16, 24-26, 21-25), pe terenul fostei campioane, Dinamo Bucureşti. De remarcat că istoria jocului s-a scris în seturile unu şi trei, seturi ce au intrat în prelungiri, pietrencele pierzându-le pe amândouă „la mustaţă”, cu 24-26, după ce au lăsat impresia, la un moment dat, că pot da lovitura. În primul act a avut chiar minge de set la scorul de 24-23, iar în cel de-al treilea, voleibalistele pregătite de Mihaela Voivod au revenit spectaculos egalând situaţia la 24!

Pietrencele pregătesc derby-ul Moldovei, care se va juca pe 14 noiembrie, la Piatra Neamţ, cu Penicilina Iaşi, echipă pregătită în acest sezon de profesorul Dan Gavril. Penicilina Iaşi a învins în cadrul aceleiaşi etape, cu 3-2 pe CSM Lugoj. Meciul a avut răsturnări spectaculoase de scor, ieşencele conducând la un moment dat cu 2-0, la seturi, au fost egalate, dar s-au impus în decisiv cu 15-9.

Fosta campioană Ştiinţa Bacău, nu a avut nicio emoţie în deplasarea de la Cluj, unde a câştigat fără drept de apel, cu 3-0, în timp ce în duelul candidatelor la titlu, CSM Bucureşti a câştigat cu 3-2 meciul disputat la Târgovişte. În alte două partide Alba Blaj a trecut cu 3-0 de Medicina Târgu Mureş, iar Rapid a pierdut pe teren propriu, cu 0-3, meciul cu SCMU Craiova.

În clasament conduce, după 6 etape, CSM Bucureşti, cu 17 puncte, urmată de Alba Blaj, CSM Târgovişte şi Dinamo, toate cu 15 puncte. Ştiinţa Bacău ocupă locul 5, cu 11 puncte, Penicilina Iaşi este un loc mai jos, cu 8 puncte, în timp ce Unic Piatra Neamţ ocupă locul 10, cu 4 puncte.

În competiţia similară masculină, băieţii de la Volei Club Municipal Piatra Neamţ au cedat cu 0-3 (25-27, 21-25, 17-25) meciul disputat în deplasare, cu Explorări Baia Mare şi au ajuns pe ultimul loc în clasament, după trei etape, cu un punct. Sâmbătă, 14 noiembrie, în deschiderea meciului dintre Unic şi Penicilina Iaşi, băieţii de la VCM Piatra Neamţ vor juca cu CSM Bucureşti. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentACTUALIZARE Tânăr ucis într-un cămin studenţesc! Agresorul este din Neamţ!
Articolul următorPutem sta liniştiţi: cortul de la piaţă nu trebuie autorizat PSI
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.