piata centrala montare cort 12Ca şi anul trecut, în Piaţa Centrală (arsă) din Piatra-Neamţ, se ridică un cort, în care vor tremura la iarnă comercianţii, cu picioarele pe beton şi cu mâinile cât mai aproape de aerotermele şi radiatoarele pe care le folosesc să obţină măcar 10 grade mai mult decât temperatura mediului. Tot la fel ca anul trecut, o astfel de construcţie temporară, cu destinaţia de comerţ, nu necesită autorizare din partea ISU, decât dacă are suprafaţa de 2.500 de metri pătraţi. Aşa spune o HG, nr. 1739 din 2006. Totuşi, având în vedere sursele de încălzire şi faptul că incendiul care a mistuit hala era încă proaspăt în memoria colectivă, Inspecţia de prevenire a făcut o verificare anul trecut şi va călca pe la cort şi anul acesta.

Anul trecut, am discutat cu cei de la Urban şi, prin documentul de control, ei şi-au asumat responsabilitatea de a lua toate măsurile necesare pentru a preveni izbucnirea unui incendiu”, a declarat lt. col. Mihai Mitrea, şeful Inspecţiei de prevenire din cadrul ISU Neamţ.

Anul acesta, vom verifica din nou cortul, chiar dacă nu are suprafaţa prevăzută de lege, pentru că trebuie să ne convingem că instalaţia electrică este bine făcută şi suficient de puternică pentru a susţine toţi consumatorii. Aici văd eu principalele vulnerabilităţi”.

Să reținem care este culmea prevenirii la Piatra Neamț: cei de la Urban, adică aceiași care au gestionat cu succes Piața arsă aproape în totalitate, i-au asigurat pe cei de la ISU că vor veghea la prevenirea unui incendiu! (V.B.)

Articolul precedentUnic Piatra Neamţ – aproape de o surpriză
Articolul următorACTUALIZARE Bilanţul deceselor a ajuns la 47!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.