colectiv incendiu 01ACTUALIZARE: Un alt pacient internat la Spitalul de Arși și aflat în stare critică a murit luni, 9 noiembrie, numărul persoanelor decedate în urma tragediei din clubul Colectiv ajungând la 47. “A murit pacientul care era în starea cea mai gravă dintre toți”, a confirmat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși, medicul Adrian Stănculea.

71 de răniți în incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele din București, dintre aceștia 14 în stare critică, șapte sunt în stare gravă și 50 stabili. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Dorel Săndesc a precizat că luni au fost externați opt pacienți de la Spitalul Universitar de Urgență, unul de la Grigore Alexandrescu și unul de la Spitalul de Arși. Referindu-se la medicii străini prezenți în România, Săndesc a spus că în spitalele Capitalei sunt trei medici din Germania și unul din Franța care evaluează pacienții și, în funcție de acest lucru, vor stabili dacă unii dintre aceștia vor fi transferați. (ZCH NEWS; FOTO: Mediafax)

teo mafteiŞTIRE INIŢIALĂ: Jurnalista şi fotografa Teodora Maftei a murit, luni, 9 noiembrie, la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută, numărul persoanelor care au decedat în urma incendiului din clubul “Colectiv” ajungând la 46, potrivit gandul.info.

După incendiul din clubul Colectiv, Teodora Maftei (36 de ani), editor la Pro TV, a fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii. În 4 noiembrie, Teodora Maftei a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim, conform Intermedicas.

Pasionată de fotografie, Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV, se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată “London Unedited – a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei”, al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie. La dorinţa familiei Teodorei Maftei, organizatorii expoziţiei au decis ca evenimentul să se desfăşoare conform programării iniţiale, la eveniment participând sute de persoane. Expoziţia a cuprins 23 de fotografii, instantanee urbane şi portrete realizate în Londra, în luna august.

Reporter, redactor, fotograf si blogger, Teodora Maftei a cutreierat lumea-n lung şi-n lat, surprinzând unele dintre cele mai frumoase imagini, o parte dintre acestea fiind publicate pe site-ul său, teo.photography, informează Pro TV.
Până la incendiul din clubul Colectiv, printre ale cărui victime se numără, Teodora Maftei a fost operată de şapte ori, din care de trei ori pe creier. Tânăra suferea de chist arahnoidian de fosă posterioară, o acumulare de lichid aflată pe creierul mic, înspre ceafă, care nu poate fi eliminat şi este asociat cu hipertensiunea intracraniană. (ZCH NEWS; FOTO: gandul.info)

Articolul precedentPutem sta liniştiţi: cortul de la piaţă nu trebuie autorizat PSI
Articolul următorStudentul criminal, Aurelian Giosan, este din Roman (ȘTIRE ACTUALIZATĂ)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.