Camerele de supraveghere sunt deja metode clasice, măsuri de siguranță la care oricine ar trebui să apeleze. Mai ales în spațiul privat, vorbim despre o alegere ce aduce avantaje majore unui proprietar în ceea ce privește grija fața de propria siguranță.
Instalarea în sine a unor camere de supraveghere nu este atât de grea. Ce pare mai dificil de realizat este alegerea acestora. Spun specialiștii, scopul supravegherii va determina și ce tip de cameră este necesară și unde va fi aceasta amplasată.
Tehnologia atât de avansată a acestor camere impune atenție la atât de multe detalii, încât oricine ar fi copleșit. Baza rămâne o sursă de încredere, un retailer care oferă opțiuni adaptate în funcție de buget de asemenea. Un astfel de exemplu este site-ul SKUT, unde regăsim una dintre cea mai variată gamă de sisteme de supraveghere și securitate video. Sute de modele, kituri, inclusiv videointerfoane și interfoane, automatizări și sisteme și accesorii auto sunt parte din portofoliul de produse. Să revenim însă la camerele de supraveghere.
Ce presupune alegerea unei camere de supraveghere
Clientul va căuta mereu ce este mai bun, la prețuri cât mai scăzute. Cea mai bună cameră de supraveghere este cea aleasă în conformitate cu nevoia, cu locul său de montare. Este cea care are o rezoluție bună, posibilitate de a fi folosită în interior sau și la exterior, poate chiar să fie wireless, pentru că mai puține cabluri înseamnă și mai multă flexibilitate.
Caracteristici importante
Stabiliți unde veți monta camera. Dacă vorbim despre cele de exterior, va fi necesară și protecția față de intemperii, având în vedere durabilitatea camerei.
Distanța focală a lentilei contează de asemenea. Este câmpul de vizualizare, ceea ce se vede pe cameră. Skut.ro departajează camerele de supraveghere în funcție de acest aspect în 3 categorii, cele cu lentilă neinclusă, fixă sau varifocală.
Rezoluția, cea care determină și cât de clară este imaginea, poate însemna un alt factor care determină ce calitate are sistemul de supraveghere. Când vorbim despre a identifica o persoană, ei bine rezoluția camerei face marea diferență. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine, dar și prețul urcă pe măsură ce rezoluția este mai bună. Spre exemplu la un perimetru de maximum 200 mp pe o distanță de maximum 16 m poate fi aleasă o camera de minimum 2 megapixeli, adică o rezoluție HD de 1280×1080 pixeli.
Nu uitați de senzorul de mișcare și de vizibilitatea pe timp de noapte. O monitorizare de calitate implică și aceste detalii. Distanța la care camera poate înregistra are un impact absolut asupra eficienței acestui sistem. Este de la sine înțeles că multe dintre infracțiuni de pătrundere în locuințe au loc noaptea. Practic, de ce aţi mai avea camere dacă acestea nu funcționează și noaptea? Pentru zona care nu are lumină artificială va fi necesară o lampă infraroșu, IR. Cât despre senzorul de mișcare, acesta poate fi programat să pornească când este detectată mișcare în anumite zone de interes.
Oferta Skut.ro
Camerele de supraveghere sunt de tip IP sau analogice, au nevoie de cablare, dar sunt performante și versatile. Au variante la tipul de cameră, box, bullet, dome și multe altele. În fond, acestea au același scop, de a capta imagini pe care le transmit către un server online.
Unele cu capac fumuriu, ceea ce împiedică a distinge clar spre ce unghi este îndreptată camera, cu protecție pentru impact, la praf sau intemperii, cu tot felul de caracteristici, gama de la Skut.ro este una dintre cele mai generoase pe această nișă.
Prețurile sunt la fel de variate precum lista de caracteristici, dar pot fi și accesibile, pentru orice tip de buget.
Cine alege camere de supraveghere
Nu este un moft, ci mai mult o necesitate, o măsură de precauție ce poate preîntâmpina în unele cazuri infracțiuni, descuranjand prin simpla prezență. Camerele de supraveghere au început să fie tot mai mult dorite de un public larg, nu doar de cei care locuiesc la casă, ci și de locatarii de bloc. În funcție de fiecare caz în parte vor fi alese camerele cu o capacitate optimă de captare a imaginii, cu o rezoluție bună. Se vor monta în spațiul privat, cu condiția ca acestea să nu fie îndreptate către un alt spațiu privat alăturat. Atât în cazul spațiilor publice, cât și în cazul proprietăților private, montarea unui sistem de supraveghere trebuie semnalată.