Confruntată cu problema parcărilor în oraș, dar și cu cele generate de siguranța traficului, Primăria Târgu Neamț a luat hotărârea să mai cheltuiască un ban pentru a rezolva o parte a problemei. Primarul Daniel Harpa a anunțat că a fost eliberată decizia de începere a lucrărilor pentru realizarea a patru parcări de reședință (140 de locuri de parcare), concomitent cu lucrările de frezare și a turnării unui strat de asfalt pe strada Gloriei, de unde au venit mai multe reclamații.

După aceste lucrări va urma – au fost asigurările primarului- amenajarea altor parcări în zona ApaServ, magazin Delfinul, zona LIDL-Arianis și încă o parcare în fața Judecătoriei.

Acest proiect face parte din cele zece parcări de reședință pe care le-am licitat acum aproximativ două luni de zile. Licitația este finalizată, constructorul este din Piatra Neamț, firma se numește Trust CCDP SRL. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 35 de miliarde lei vechi. Toate aceste lucrări le avem bugetate prin acel credit pe care l-am obținut acum două luni de zile. În primă fază vom începe cu aceste patru parcări. O dată cu amenajarea parcărilor se vor face lucrări și pentru apa pluvială, iluminatul public și montarea de camere de supraveghere. Termenul de execuție este de 48 de luni, dar, prin discuții cu constructorul eu sper ca să finalizeze până la sfârșitul acestui an.” a declarat primarul Daniel Harpa.

C.T. STURZU