Stațiile ITP din Neamț care nu și-au montat sistem de înregistrare video care să și funcționeze vor rămâne automat fără autorizație de funcționare. Avertismentul vine de la Registrul Auto Român (RAR), în urma intrării în vigoare a obligației stabilite prin OMT 1319, publicat în Monitorul Oficial nr. 857, din 27 octombrie 2016.

Din 21 mai, stațiile ITP pot rămâne automat fără autorizație, ZCH NEWS - sursa ta de informații„RAR are posibilitatea tehnică informatică să suspende în timp real autorizația. Ulterior, în procesul de autorizare sau reautorizare a staţiilor de inspecție tehnică periodică, RAR va verifica din nou, în detaliu, dotarea şi menţinerea în funcţiune a sistemului video impus, cu asigurarea tuturor funcţionalităţilor, iar acesta va fi declarat și poziţionat corespunzător pe fluxul de ITP – camere video, ecran de vizualizare, DVR – al fiecărei staţii spre a putea fi verificat, comparat în activitatea de supraveghere ulterioară”, a declarat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR, care adaugă că, prin monitorizarea întregului proces ITP, deținătorii stațiilor trebuie să respecte și legislația privind protecția datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, ce va intra în vigoare din 25 mai 2018.

Din 21 mai, stațiile ITP pot rămâne automat fără autorizație, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSistemul de supraveghere video, ce trebuie să existe în stațiile ITP, este format din minim două camere de supraveghere și un înregistrator digital DVR care să permită imagini la rezolții înalte, cu parametri tehnici și dimensiunile armonizate cu spațiul în care este instalat. Sistemul trebuie să fie în așa fel proiectat, dotat și montat încât să facă posibilă filmarea continuă a tuturor activităților de pe linia ITP, să permită vizualizarea tuturor înregistrărilor realizate pe un ecran adecvat și accesibil inspectorului RAR. Sistemul video trebuie să permită filmarea și vizualizarea pe fluxul ITP a vehicului verificat, a culorii acestuia și a plăcii cu numărul de înmatriculare indiferent de condițiile de iluminare existente în stație. Activitatea în stație trebuie să poată fi înregistrată de luni până vineri, zilnic între orele 8:00-20:00 și sâmbăta între orele 8:00-14:00. Prin sistemul video instalat în stații, trebuie să fie posibilă înregistrarea indicațiilor afișajului analog sau a indicatoarelor analogice ale standurilor de frânare. Toate înregistrările realizate într-o stație trebuie să fie păstrate 6 luni.

Sistemul video în stațiile ITP a fost introdus și pentru „prevenirea posibilităţii de efectuare a unor inspecţii tehnice periodice fără prezentarea vehiculului sau cu utilizarea unui alt vehicul similar”, au mai precizat oficialii RAR. (C.I.)

Articolul precedentA furat bijuterii din Germania, a fost prins la București
Articolul următorArestat pentru tâlhărirea și hărțuirea fostei neveste
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.