0:00

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamț a trimis înștiințări către 77 de primării eligibile din județ, în vederea accesării fondurilor necesare pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale. Fiecare primărie primește, în acest an, 150.000 de lei pentru realizarea, în perioada 2017-2019, a lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale, față de 135.000 de lei, alocați în 2016. La nivel național, bugetul este de 442,35 de milioane de lei. Din acești bani se pot finanța lucrări în 2.949 de unități administrativ-teritoriale rurale și urbane. Primăriile au la dispoziție 45 de zile pentru accesarea fondurilor.

Start la accesarea fondurilor pentru cadastrare, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Sunt 83 de primării, din care sunt eligibile 77, pentru că avem deja 6 prinse în Programul Național cu contracte. Joi, 8 iunie, am trimis înștiințări la absolut toate primăriile eligibile. Fiecare UAT va primi, așa cum ați văzut, câte 150 de mii de lei”, a declarat ing. Simion Stâncel, directorul OCPI Neamț.

Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale din extravilan și, prin excepție, din intravilan se realizează în baza unui contract de finanțare încheiat de primărie cu OCPI pe raza județului în care se află. Contractele de finanţare sunt multianuale (24 de luni), ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd finanțarea dacă lucrările de înregistrare sistematică nu sunt finalizate până la sfârșitul anului 2017.

Start la accesarea fondurilor pentru cadastrare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimăriile au obligația legală să selecteze, cu prioritate, sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Plățile către primării vor fi efectuate după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate de către reprezentanţii oficiilor teritoriale.

Programul național de cadastru și carte funciară se desfășoară în perioada 2015-2023 şi are ca scop principal înregistrarea gratuită a imobilelor (terenuri cu sau fără construcții) de pe teritoriul întregii ţări, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. (Ana MOISE)

Articolul precedentLPS Piatra Neamț, calificare în finala Concursului antidrog „Împreună”
Articolul următorPrins cu erbicide de 40.000 de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.