O suprafaţă de aproape 6.000 mp de teren din spatele Complexului Comercial Winmarkt Petrodava, care aparţine Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, nu are nici cadastru făcut şi nu este trecută nici în inventarul municipalităţii. Şi asta în contextul în care în întreg oraşul nu s-a efectuat cadastrarea pe tot ceea ce înseamnă domeniu public sau privat al oraşului. Abia în ultimii 2 ani primăria a început să se ocupe serios de acest aspect foarte important pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea municipalităţii şi implementarea de proiecte, iar acum beneficiază şi de fonduri europene prin Oficiul de Cadastru.

Se legalizează parcările din spatele Winmarkt Petrodava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRevenind la spaţiul de la Petrodava, în anul 1995, societatea Pieţe şi Oboare primea în folosinţă gratuită o suprafaţă de 600 mp în această zonă pentru amenajarea de parcări, pentru o perioadă de 10 ani:

Se legalizează parcările din spatele Winmarkt Petrodava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNumai că, pe întreaga suprafaţă de 6.446 mp, au fost realizate parcări de reşedinţă şi publice, trotuare şi alei. La ultimele măsurători efectuate a reieşit că acolo se mai regăsesc 5.846 mp care trebuiesc cadastrate şi înscrise în domeniul public şi în inventarul municipalităţii. Chiar dacă numărul de parcări va creşte doar pe hârtie, în documente, lucrurile trebuiau legalizate. Primul pas a fost proiectul pe care consilierii locali l-au votat în ultima şedinţă din 30 mai. (Angela Croitoru)

Articolul precedentRacordare gratuită la apă şi canalizare pentru familiile cu venituri mici
Articolul următorArestați pentru plasare de euro măsluiți
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.