tg tudorel axinia

Odată cu anunțul Ministerului Sănătății de a face mai multe controale în spitalele subordonate primăriilor în luna martie, pe teme de igienă și curățenie, spitalele din Neamț se pregătesc minuțios pentru acest control al Ministerului. Nu face rabat nici Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț, care, conform declarațiilor fostului manager al instituției, dr. Tudorel Axinia, este pregătit pentru orice control.

„Secția de Medicină Internă are o tradiție în a fi una din secțiile etalon ale spitalului din Târgu-Neamț. Ca de obicei vom respecta ca toate măsurile de igienă să fie puse în aplicare, mai ales că personalul este instruit să respecte regulamentul și ordinea în asigurarea curățeniei și igienei permanente în secție. Secția este structurată pe un număr de 8 saloane, două rezerve, un punct de recoltări analize și un punct de explorări paraclinice, ecografie și endoscopii digestive. În funcție de fiecare sector, sunt aplicate reguli diferite de igienă și curățenie. În fiecare dimineață,  personalul de îngrijire este prezent și asigură igiena salonului, a pavimentelor, astfel încât în momentul în care se intră în salon pentru tratamente sau pentru vizita medicului, totul să fie pus la punct. De asemenea, se respectă toate regulile privind colectarea selectivă a deșeurilor, prin depunerea acestora în recipiente speciale de diferite culori, apoi sunt duse la un punct central al instituției. La punctul de recoltări analize există un alt specific, unde trebuie îndeplinite condiții stricte de curățenie și igienă, astfel încât să se poată face în condiții optime și de maximă siguranță  recoltarea probelor biologice. Există și rezerve cu confort sporit, cu un număr redus de paturi, unde datorită faptului că pavimentele sunt acoperite cu rășini sintetice, un fel de linoleu sintetic, întreținerea acestora este mult mai ușoară. Sperăm că toate acestea să fie apreciate de echipa de control a Ministerului Sănătății. Totodată, ne pregătim și pentru acreditarea spitalului”, ne-a declarat Tudorel Axinia, șeful Secției de Medicină Internă.

Pregătiri pentru acreditare

Fostul manager al Spitalului Târgu-Neamț e de părere că instituția va îndeplini criteriile pentru a fi acreditată.

„Din ce am cunoștință, știu că se muncește intens și susținut pentru a se îndeplini toate criteriile impuse pentru acreditarea spitalelor. Cred că aceste criterii vor putea fi îndeplinite atât prin eforturile personale ale instituției, dar mai ales prin sprijinul  administrației locale, astfel încât spitalul să treacă această evaluare și să poată fi acreditat. Sigur, există un punctaj care se acordă, dar acesta este structurat pe anumite capitole și va exista o medie generală”, a mai precizat dr. Tudorel Axinia.

Întrebat și de varianta în care Spitalul din Târgu-Neamț nu va obține acreditarea , fostul manager a răspuns sec: „Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva!”

Ciprian Traian STURZU

1 COMENTARIU

  1. Poate ar trebui ca dl doctor Axinia sa revina in functia de manager al Spitalului Tg Neamt. Competenta, seriozitatea si profesionalismul il recomanda. Pe langa toate aceste calitati, il mai recomanda si omenia, bunul simt si modestia.

Comments are closed.