0:00

În plină criză de medici, medici după care cele mai multe spitale din țară oftează, Spitalul Județean Neamț a reușit să facă „o achiziție” importantă. Dr. Ioan Lazăr, managerul spitalului a reușit să angajeze un medic specializat pe chirurgie vasculară.

„Este un plus mare pentru spitalul nostru, mai ales că aveam nevoie de un acest medic. Medicul Bogdan Olaru este singurul din SJ, specializat pe chirurgie vasculară. Am reușit să-l luăm de la un spital din Cluj. Acesta va asigura și servicii de Ambulatoriu, urmând să intre în sala de operații imediat ce vom finaliza toate formalitățile de angajare”, a declarat dr. Lazăr.

Venirea medicului Bogdan Olaru este cu atât mai importantă cu cât unele operații sau investigații care nu putea fi făcute la SJ punea pe drumuri pacienții. Pentru cele mai multe din consultațiile de specialitate nemțenii erau trimiși la Iași. Chirurgul vascular va putea oferi următoarele servicii medicale:

 – consultații pentru afecțiuni arteriale: arteriopatie cronică obliterantă (arterită), boală obstructivă carotidiană, anevrisme arteriale;

– consultații pentru afecțiuni venoase: varice ale membrelor inferioare, insuficiență venoasă cronică, ulcere venoase;

Examinări paraclinice:

-Echo-Doppler vascular

Intervenții chirurgicale:

– cură chirurgicală a varicelor hidrostatice a membrelor inferioare;

– chirurgia de acces vascular pentru hemodializă (fistula arteriovenoaă);
– cură chirurgicală a anevrismelor de aortă abdominală și artere periferice;

– cură chirurgicală a tumorilor vasculare;

– tratamentul chirurgical al obstrucțiilor carotidiene;

– tratamentul chirurgical al arteriopatiilor cronice periferice (restabilirea fluxului arterial prin endarterectomii, by-pass arterial aorto-femural, ilio-femural, femuro-popliteu, extra-anatomic).

Conducerea spitalului a declarat în mai multe rânduri că ar avea nevoie de un medic chirurg cu această specializare, în contextul în care la SJ Neamț se pregătește un bloc operator nou și modernizarea vechiului bloc chirurgical, investiții care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNiculcea a revenit la Unic
Articolul următorLunar, Prefectura verifică mii de documente

1 COMENTARIU

  1. Se pare ca in sfarsit spitalul judetean se afla pe drumul cel bun. Poate asa bolnavii care necesitau o ecografie Doppler vasculara nu vor mai efectua aceste investigatii in privat (contra cost). E de apreciat si posibilitatea recoltarii de organe, care ar trebui sa fie posibila in orice spital judetean.

Comentariile sunt închise.