reclama autocenter

spital judetean iarna

Cele 9 posturi de conducere a unor secții din Spitalul Județean Neamț sunt „curtate”, în marea lor majoritate, tot de cei care s-au aflat în fruntea lor până acum, dar care au ocupat funcția de conducere pe bază de delegație. Cu două excepții – secția de Obstetrică-Ginecologie și ATI – unde sunt doi candidați pe un singur loc, restul posturilor de conducere vor reveni tot șefilor actuali, care nu vor „lupta” decât cu ei înșiși.

Bineînțeles, dacă vor trece cu bine peste toate cele trei probe de concurs, care este programat să înceapă fie pe 10, fie pe 12 februarie, „dată ce va fi stabilită după ce se vor pune la punct toate dosarele. Deocamdată, doar 6 din cele 10 dosare depuse sunt complete, restul urmând să fie perfectate în termenul legal de 5 zile lucrătoare, adică până vineri, 31 ianuarie”, spune managerul Spitalului Județean Neamț, dr. Ioan Lazăr.

De menționat este faptul că pentru șefia laboratorului de Radiologie nu s-a înscris niciun candidat, în aceste condiții urmând să se meargă, cel mai probabil, tot pe bază de delegație. Pentru conducerea secției de Obstetrică-Ginecologie s-au înscris la concurs dr. Georgeta Vintea (actuala șefă) și dr. Alina Denciu, iar la ATI bătălia se va da între dr. Lucian Ungureanu și dr. Vitalie Gurău.

„La toate celelalte secții, sunt înscriși foștii șefi, respectiv dr. Cristinel Pasalău pentru Unitatea de Primire Urgențe – SMURD, dr. Monica Chirițescu pentru Reumatologie, dr. Rodica Stan – Psihiatrie, dr. Carmen Martin – Cardiologie, dr. Ciuchilan Elena – SML și dr. Mia Stângu, pentru laboratorul de analize medicale”, mai spune managerul SJ Neamț.

Prima probă a concursului va consta într-un interviu sau, după caz, susținerea proiectului de management, în cazul celor care aplică pentru șefia secțiilor. Comisia va fi condusă de managerul SJU, ea urmând să mai aibă în componență directorul medical, directorul financiar-contabil și directorul de îngrijiri. Cea de-a doua probă va fi examenul scris, iar ultima – proba practică sau clinică, diferită în funcție de fiecare specializare în parte. Componența comisiilor de examen pentru aceste ultime probe diferă în funcție de specializare. Comuni sunt doar președintele comisiei (directorul medical, n.r.) și Dan Constantin, reprezentantul Consiliului Județean Neamț, autoritate în subordinea căruia se află SJ Neamț. (A.S.)

Articolul precedentPrefectura cercetează incompatibilii amănunțit
Articolul următorPietrenii, mulțumiți și nu prea de deszăpezire