0:00

Sindicatul SANITAS din Piatra Neamț, organizație ce reprezintă drepturile a aproximativ 500 de salariați ai Spitalului Județean de Urgență, își caută lider. Potrivit șefului en titre, Angela Albață, pe 26 februarie urmează să fie organizat concurs pentru ocuparea postului, concurs aflat la a treia strigare, fiindcă nu s-a prezentat nimeni dornic să conducă sindicatul. Nici de data aceasta nu există siguranța că se va înscrie cineva.

Sindicatul SANITAS Piatra Neamț își caută șef prin concurs, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualul lider a anunțat că nu participă: ”Nu mai doresc să conduc acest sindicat, pentru că am alte priorități. Doresc să mă dedic mai mult familiei, urmez un masterat, am examene, navetă… Nu mă pot ocupa de toate. Am alte planuri profesionale. În momentul de față, eu sunt în interimat”, a spus Angela Albață. Tot ea spune că nu e niciun sâmbure de adevăr în zvonurile care spun că se retrage din fruntea sindicatului pentru a fi numită director economic al unității spitalicești. ”Nu-mi doresc să fiu nici director medical, la fel cum nu-mi doresc nici să mai fiu lider de Sindicat. Mă retrag. Eu am făcut tot ce am putut pentru membri. În ultimele ședințe de CA, chiar am cerut ca, în buget, să fie prevăzute și sumele pentru tichetele de masă. Am primit asigurări că doleanțele noastre vor fi rezolvate”.

Lipsa de viziune și incertitudinile care planează asupra situației de la Sindicatul Sanitas Piatra-Neamț pot avea ca efect îngroșarea rândurilor membrilor în sânul celuilalt sindicat de la spital, ”Solidaritatea Sanitară”, care, în ultimii ani, a devenit tot mai fercventabil. (M.T.)

Articolul precedentAMICAL: Ceahlăul – Rapid CFR Suceava: 3-0 (0-0)
Articolul următorLucrătorii forestieri ies marți în stradă. Sunt așteptați 1.000 de oameni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.