0:00

Ceahlăul Piatra Neamţ a obţinut încă un succes în testele din această iarnă, de această dată în compania formaţiei Rapid CFR Suceava, formaţie pregătită din acest an de tehnicianul Costel Ilie, fostul antrenor principal al pietrenilor. Victoria Ceahlăului s-a conturat în repriza a doua, în ultima jumătate de oră, mai exact, prin golurile marcate de Mateiciuc, de două ori, şi Ladji Baradji, un atacant venit de curând în probe.

Ceahlăul a început meciul în formula: Barna – Mitrofan, Ortega, Călin, Margină – Antim, Pintilie, Bamba – Drăghiceanu – Baradji, Lupei. Au mai evoluat, după pauză, Câmpianu, Amariei, Mateiciuc şi Copoţ – Barb. Au lipsit: Cerra, Napoli şi Nedelcu, accidentaţi, şi Masella, care s-a transferat la ASC Bacău.

AMICAL: Ceahlăul – Rapid CFR Suceava: 3-0 (0-0), ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRapid CFR Suceava a optat pentru: Hanţescu – Bălan, Ciobanu, Veleşcu, Semeghin – Sandu, Sfrijan, Dănilă, Jitariuc – Apostol şi Tudorache. În repriza a doua au mai jucat Paul Mateiciuc, Plămadă, Păvăluc, Ihnatiuc, Bigu, Gălan şi Turiţă.

Declaraţii:Să nu ne exaltăm, a fost doar o partidă amicală. În repriza a doua, am ieşit noi mai bine decât ei şi am câştigat meritat. Sunt mulţumit de rezultat şi de tinerii pe care i-am folosit. Sunt toţi tineri, sunt de calitate şi asta datorită muncii depuse de profesorul Lidi Chertic. Aceşti copii pot servi scopului salvării de la retrogradare. Baradji şi Seydou Bamba sunt în probe, sunt doi jucători care nu sunt la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic, dar şi-au făcut jocul. Suntem cam la 50% din potenţialul fizic, dar mai sunt trei săptămâni de muncă şi lucrăm să ameliorăm acest aspect”, a declarat Stefano Maccoppi, tehnicianul principal al Ceahlăului, imediat după joc.

Vina eşecului îmi aparţine în totalitate, pentru că nu am reuşit să-i capacitez sau să-i fac să înţeleagă că orice joc este important. Este un duş rece, din care sperăm să ne trezim şi să învăţăm din greşelile făcute. Primele 60-65 de minute ne-am creat câteva oportunităţi de a marca, dar, din păcate, nu am reuşit să le fructificăm, iar, după ce am făcut unele modificări în echipă, am avut probleme. Nu avem nicio scuză, pentru că cei care intră trebuie să suplinească absenţa titularilor. Din punct de vedere financiar, se îndreaptă lucrurile, Consiliul Local Suceava alocând deja 1.700.000 de lei echipei de fotbal. Din păcate, nu avem rezultate şi acei oameni, care au aprobat bugetul, trebuie să vadă şi rezultate. Mai avem de lucrat şi în plan fizic şi în plan mental şi în cel al organizării jocului. Am discutat, nu vă ascund, cu cei din conducerea echipei din Galaţi cu George Cârjan, dar el are o ofertă mult mai bună, din punct de vedere financiar, din liga a doua, din seria cealaltă”, a spus, la rândul lui, Costel Ilie, antrenorul principal al echipei sucevene.

Mihai STOIAN

Articolul precedentHoţul de la Arhiepiscopie, la un pas de crimă
Articolul următorSindicatul SANITAS Piatra Neamț își caută șef prin concurs
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.