Gabriel Ploscă, lider al Sindicatului Lucrătorilor din Învățământ și Cercetare Științifică Neamț și vicelider al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat, în această dimineață, că se poartă negocieri de două zile cu ministrul Educației.

fsli plosca 2018“Problemele sunt foarte multe, nu doar scurtarea anului școlar pentru liceele tehnologice prin structura aprobată a viitorului an școlar. Acum intrăm din nou la discuții cu doamna ministru Ecaterina Andronescu. Ieri am avut Consiliul Național al Liderilor și sper ca astăzi, după aceste discuții, să avem informații concrete”, a precizat liderul Gabriel Ploscă.

Problemele au apărut de la începutul anului, una din acestea, cu atingere asupra salariilor profesorilor, fiind sancționată imediat de FSLÎ. Într-o adresă transmisă MEN, sindicatul atrăgea atenția asupra “instigării la ilegalitate” prin surprizele din EduSAL, programul informatic de salarizare în învățământ:

http://www.fsli.ro/wp-content/uploads/2019/01/Adresa-MEN-concediu-de-odihna-obligatoriu.pdf

.

Negocierile de la Ministerul Educației Naționale, din 27 februarie 2019, vor fi pigmentate de protestul anunțat pentru ora 11:00 de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Acțiunea de pichetare a fost decisă aseară, după ce inițial sindicaliștii au anunțat că vor protesta doar prin purtarea de banderole tricolore: „Prin aceste acțiuni de protest vrem să atragem atenția asupra situației grave în care se află sistemul de învățământ. Starea de nemulțumire din sistem a atins cote alarmante. Le cerem politicienilor, indiferent de partid, să înțeleagă că este nevoie de o schimbare urgentă. Societatea vrea calitate! Și noi vrem! Nimeni, însă, nu vrea să vadă motivele pentru care nu se obține calitatea. Legile nu sunt respectate sau sunt schimbate peste noapte, hotărârile judecătorești nu se pun în executare, iar drepturile angajaților din învățământ sunt călcate în picioare. Cadrele didactice sunt obligate să lucreze și cu 38 de elevi la clasă. Contabilii trebuie să transmită situațiile noaptea, pentru că ziua platformele sunt blocate, iar angajații din unitățile de învățământ sunt puși să completeze mii de hârtii inutile, de care nimeni nu ține cont“, argumentează Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”.

fslî concediu retroÎn paralel cu acțiunea de la București, filialele județene se strâng pentru a protesta în fața sediului instituțiilor locale. În Județul Neamț federația „Spiru Haret” nu are reprezentare. FSLÎ și FSE „Spiru Haret” sunt semnatare ale acordului cu Guvernul, semnat în ședința festivă de Centenar, de la finele lunii noiembrie 2018, de la Alba Iulia. Liderul Gabriel Ploscă a declarat pentru “Mesagerul de Neamț” că acordul are termene clare de implementare ce vor fi monitorizate și sancționate dacă nu vor fi respectate. (C.I.)

Articolul precedentEpistolă cu reproșuri pesediste pentru primarul Dragoș Chitic în ședința Consiliului Local
Articolul următorConsiliul Județean alocă 100.000 de lei pentru un proiect organizat împreună cu Ministerul Dezvoltării
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.