0:00

Epistolă cu reproșuri pesediste pentru primarul Dragoș Chitic în ședința Consiliului Local, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘedința ordinară a Consiliului Local Piatra Neamț, de marți, 26 februarie, a început, surprinzător, cu o scrisoare deschisă. Este vorba despre un document adresat primarului Dragoș Chitic, o ”scrisoare deschisă”, pe care a citit-o liderul consilierilor locali PSD, Victor Marghidan, înainte ca aleșii  să înceapă să dezbată cele 44 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi.

Noi, consilierii locali ai Partidului Social Democrat din Consiliul Local Piatra Neamț, aleși de pietreni pentru a-i reprezenta în forul legislativ al orașului, nu mai putem tolera ieșirile dumneavoastră publice și am decis să vă adresăm această scrisoare deschisă. Vrem ca atât dvs., cât și locuitorii din Piatra Neamț, să știți că nu putem sta să ascultăm la nesfârșit minciunile liberale și să nu avem nicio reacție!

Consilierii PSD au ales acest mod de a-i răspunde lui Dragoș Chitic pentru niște afirmații pe care acesta le-a făcut într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Neamț, sâmbătă, 23 februarie. În mod normal asemenea răspunsuri se dau într-o conferință de presă similară, la partid, dar la ședința Consiliului Local au profitat de faptul că aceasta se transmite live pe diverse posturi și aproape  toată presa era pe poziții.

V-ați plâns de starea în care se află strada care duce spre localitatea Izvoare, după ce mai bine de un deceniu ați lăsat-o în paragină fără să investiți bani în reabilitarea ei. Acum, după ce ați cedat-o în administrare altora, demonstrându-vă neputința, vă bateți cu pumnul în piept spunând că ați fi fost în stare să o reabilitați! Cine sau ce v-a împiedicat să o reconstruiți din 2004 până în 2017? Vă putem da noi doar două exemple de străzi unde dumneavoastră ca primar ați plătit sume importante pentru reabilitarea lor, deși astăzi arată ca după război. Este vorba despre străzile Gara Veche și Humăriei, artere care au fost reabilitate în ultimii trei ani. Când ați trecut ultima oară pe aceste străzi?”, se arată în scrisoarea deschisă adresată de PSD liderului PNL Piatra Neamț.

Replica primarului Dragoș Chitic a fost dată pe loc și a fost extrem de scurtă:

”Suntem aici pentru a face administrație și nu politică. Vreau să vă mulțumesc pentru această scrisoare deschisă, îmi va crește simpatia din partea electoratului. Este jenant că v-ați permis să veniți cu o chestiune politică să ocupați 10 minute la o ședință de Consiliu Local. Aveți sediu de partid unde vă puteți exprima și spune toate minciunile și gogoșile pe care le-ați inserat în acest document pe care l-ați intitulat ”scrisoare deschisă”. Încă o dată vă mulțumesc, dar aș ruga colegii să nu mai permită ca în ședințele de Consiliu Local să se vină cu asemenea obrăznicie și să se încalce o ținută a unei instituții cum este Consiliul Local”, a spus primarul Dragoș Chitic, după ce a ascultat ceea ce au avut de spus reprezentanții PSD în scrisoarea deschisă. (I.Ș.)

Scrisoare o puteți citi aici.

Articolul precedentPietreanca Diana Ţigănaşu, aur şi argint la competiţii naţionale de atletism
Articolul următorSindicaliștii din Neamț negociază de două zile cu ministrul Ecaterina Andronescu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.