0:00

Sindicaliștii din Educație ies în stradă și amenință cu greva generală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGabriel Ploscă, vicelider al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și președintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățământ Neamț afirmă că nu se renunță la proteste. Viceliderul celui mai mare sindicat din Educație declară că se poate ajunge la grevă generală, dacă Guvernul nu acordă cei 16% cuveniți la salarii, conform legii unitare de salarizare a bugetarilor. „Noi, de la Neamț, vom fi prezenți la București pentru pichetarea Guvernului. Noi am pichetat Prefectura, așa că o delegație va merge miercuri pentru proteste la București. Se preconizează și o grevă de avertisment, apoi grevă generală! Noi nu vrem decât să se aplice legea 153 de salarizare unitară, conform căreia din ianuarie 2022 salariile în Educație să fie majorate la nivelul din grilă”, afirmă Gabriel Ploscă.

Sindicaliștii din Educație ies în stradă și amenință cu greva generală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdoptarea majorării salariale pentru personalul din Educație nemulțumește sindicaliștii. Amânată de mai multe ori, aducerea salariilor la nivelul grilei din legea salarizării unitare pentru anul 2022 a fost mai întâi eliminată din proiectul ordonanței de urgență. Înainte de ședința de vineri, 17 decembrie, Guvernul a propus o altă ordonanță, în care se acorda ¼ din diferența dintre saalriul de bază din grilă și cel din luna decembrie 2021. Aceasta este majorarea salarială adoptată și care nemulțumește.

Protestele care sunt anunțate de sindicaliști vor începe luni, 20 decembrie, prin pichetarea prefecturilor și acțiuni în stradă la București. Liderii Federației Spiru Haret, a doua organizație sindicală ca reprezentare, au anunțat la rândul lor proteste la Guvern luni, la amiază.

Cadrele didactice din Neamț au protestat în fața prefecturii în luna noiembrie. Testarea salivară în școli și problema salariilor au fost principalele nemulțumiri (detalii aici   și aici ).

C. IORDACHE

 

Articolul precedentVIDEO: Dezastru într-o gospodărie, pompierii luptă cu flăcările de azi noapte
Articolul următorCarosabil umed, se circulă mai greu în zona de munte din Nord-Est