Astăzi, 18 decembrie, în cursul dimineșții au fost ninsori ușoare în zonele de munte ale județelor Suceava, Neamț și Bacău, carosabilul fiind umed în cea mai mare parte a regiunii de Nord-Est, cu sectoare de zăpadă frământată spre acostament în strat de 1-2 cm.

Pe timpul nopții, în zonele de munte au fost ninsori ceva mai abundente și, local, la munte, vânt puternic ce a viscolit zăpada. Echipajele Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași au intervenit cu lamă și material antiderapant în special pe drumurile naționale din zona montană, aflată sub avertizare Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite. În Suceava au fost 26 autoutilaje ce au împrăștiat 301 t antiderapant, în Piatra Neamț 32 autoutilaje au acționat cu sare și nisip, Bacău 26 autoutilaje cu 49 t antiderapant, în Iași, drumuri mai bune, au fost doar 6 autoutilaje cu 14 t material antiderapant pe DN 2, 28, 28A și 28B, iar, în Botoșani, au acționat 2 autoutilaje cu 13 t antiderapant pe DN 29C, potrivit informațiilor oferite de Nicolae Popovici, reprezentantul DRDP Iași.

Nu au fost probleme deosebite pe timpul nopții, s-a circulat în condiții de iarnă.

La prânz, ninge slab în Iași și Suceava, cer acoperit în majoritatea județelor din Nord-Est, vizibilitatea este bună, carosabilul se menține umed, așa încât participanții la trafic sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă și atenție mărită.

Se acționează cu zeci de utilaje și sute de tone de sare și nisip pentru menținerea carosabilului în stare bună, și cu utilajele cu lamă în zona de munte.

Angela Croitoru

FOTO: DRDP Iasi, din zona DN 12C Bicaz

Articolul precedentSindicaliștii din Educație ies în stradă și amenință cu greva generală
Articolul următorFOTO.Incendiu la o fabrică de textile din Botoșani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.