Un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Ciurea, comuna Pâncești, azi noapte, pe la ora 22.40, a dat de furcă pompierilor romașcani. Pornit de la un stog de plante furajere și în interiorul unei camere, incendiul a fost „ajutat” de vântul puternic și a existat pericolul ca să se extindă la o altă casă și o magazine cu lemne și fân din curte.

Până în această dimineață, 18 decembrie, echipajele de pompieri de la Detașamentul Roman s-au luptat cu flăcările. Aceștia au intervenit cu două autospeciale de stingere, una de la Punctul de lucru Poienari și voluntari din cadrul SVSU Pâncești, la fața locului ajungând și o ambulanță SMURD.

Forțele de intervenție au localizat  incendiul în limitele găsite, iar la această oră (n.n. – 18 decembrie, ora 10,30) încă mai lucrează la lichidarea focarelor din interiorul stogului. Au ars bunuri materiale din interiorul camerei o ladă frigorifică, tâmplăria unei ferestre și aproximativ 100 tone de plante furajere. Scurtcircuitul electric este cauza probabilă de producere a incendiului. Misiunea a fost de durată, datorită cantității mari de plante furajere si condițiilor meteo (vânt). Încă se lucrează pentru lichidarea incendiului”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO: Șofer rănit, coliziune între trei mașini la Humulești
Articolul următorSindicaliștii din Educație ies în stradă și amenință cu greva generală