reclama autocenter

După “Noaptea albă a devoratorilor de film” de astă noapte, astăzi, de la ora 9, la Casa de cultură Piatra Neamţ, se va desfăşura Simpozionul naţional “Criosfera 2013”, o dezbatere ştiinţifică de înalt nivel (având în vedere că la acesta participă personalităţi importante ale mediului  academic şi din cercetare), discuţii legate de cercetarea zonelor polare, a marilor gheţari alpini şi nu în ultimul rând a problemelor locale româneşti – componente ale problematicii criosferei pe plan global.

Criosfera este un înveliş al suprafeţei terestre situat la zona de interferenţă a atmosferei, hidrosferei şi litosferei, caracterizat prin prezenţa gheţii sau a posibilităţilor de formare a acesteia. Criosfera a devenit o componentă foarte studiată, mai ales la nivel mondial, datorită modificărilor intervenite în structura ei în ultimele secole. În dezbaterea acestei ediţii a simpozionului “Criosfera” vor fi abordate şi alte teme de discuţie precum cele economice, politice şi de relaţii internaţionale, dar şi despre un domeniu neglijat aproape total în România, acela al culturii şi civilizaţiei criosferice.

Duminică, ultima zi, este rezervată vizitelor, aplicaţiilor în teren, excursiilor, destinderilor la patinoar şi la pârtia de schi, ascensiunilor în Parcurile Naţionale Ceahlău şi Hăşmaş – Cheile Bicazului. Plecarea spre Ceahlău se va face la ora 9. Aplicaţia din teren în Parcul Naţional Ceahlău are ca obiectiv principial vizitarea Staţiei Meteorologice Toaca, prezentarea activităţii acesteia şi schimburi de experienţă între participanţi şi specialiştii staţiei. Aplicaţia din teren în Parcul Naţional Hăşmaş-Cheile Bicazului are ca obiectiv principal Rezervaţia Munticelu-Cheile Şugăului cu prezentarea unui model de custodie pe plan naţional asigurat de Clubul Montan Român. Tot duminică, de la ora 16, se va desfăşura o manifestare în aer liber pentru toate vârstele,  “Carnavalul zăpezilor”, un spectacol concurs de măşti şi costume, un adevărat război al stelelor de zăpadă.

Articolul precedentSâmbătă şi duminică, la „Rareş” : TAPE
Articolul următorO piesă cu femei, despre nevoia de iubire: “Fără puterea de a mai schimba ceva”