reclama autocenter

Marţi, 26 februarie, de la ora 17, Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani va susţine, la Casa de cultură Piatra Neamţ, un spectacol de teatru cu piesa “Fără puterea de a mai schimba ceva”, de Jonas Gardell (un dramaturg suedez), în regia lui Vlad Volf. Din distribuţie fac parte Dana Bucătaru, Lidia Uja, Mirela Nistor, Alexandra Vicol şi Sorina Băleanu. Scenografia este semnată de Gelu Râșca, coregrafia – Anca Pascu, muzica – Ecaterina Cojocari.

Punerea în scenă a textului “Fără puterea de a mai schimba ceva” de Jonas Gardell îşi propune să vorbească despre identitate, despre nevoia de iubire şi despre formele de dezvoltare a psihicului în absenţa ei. Spectacolul dezvăluie tensiunile din relaţiile de familie, alteritatea, boala şi suferinţa, reprezentările onirice și halucinante ale lui Dumnezeu şi ale diavolului în subconştientul uman pentru a evidenția zbuciumul interior al personajelor. Prinse în ecuații afective necunoscute pentru ele însele, personajele își transferă unele altora propriile temeri și angoase având sau nu puterea de a se elibera, reușind sau nu să trăiască ori să se îngroape într-un iad personal un trecut de nedepășit.

“Am ales acest text în care toate rolurile aparțin unor femei cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani pentru că mă simt, cumva, mai aproape de pătrunderea psihologiei feminine. Mi se pare a fi o zonă mult mai sensibilă, mult mai fragilă, o zonă cam uitată de cei care creează teatru… Se află în dezbatere, dacă vreți, problemele unei familii. Apare relația mamă – copil, apoi relațiile dintre surori, dintre fetele care au crescut și s-au angajat definitiv în sprijinirea mamei care se află pe moarte…Surorile se adună pentru a fi alături de mamă… sau mai puțin au revenit cu adevărat… Din pricină că spectacolul este realist, cred că voi reuși să captez atenția publicului, indiferent de vârstă”, spune regizorul Vlad Volf despre spectacolul său.

Preţul unui bilet la acest spectacol este de 10 lei.

Articolul precedentSimpozionul “Criosfera 2013” – Carnavalul zăpezilor
Articolul următorTonitza la Durău