Cercetat pentru corupție, Gheorghe Bălăjel, de 42 de ani, șeful Ocolului Silvic Pipirig, a mai primit o lună de arestare preventivă. Tribunalul Neamț a decis ieri, 7 iunie, să prelungească primul mandat cu încă 30 de zile.

Șeful ocolului silvic Pipirig, încă o lună în arest, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Magistrații au respins cererea inginerului silvic, care vrea în arest la domiciliu (foto). „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.G., respingând ca nefondată cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13.06.2021 şi până la data de 12.07.2021, inclusiv, faţă de inculpatul B.G., aflat în stare de arest preventiv în CRAP – IPJ Neamţ, în baza M.A.P. nr. 62/U/14.05.2021 emis de Tribunalul Neamţ, cercetat în dosarul penal nr. 778/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 Cod penal (5 infracţiuni), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal”, potrivit soluției pe scurt publicată în portal. Până astăzi, 8 iunie, Gheorghe Bălăjel nu a atacat decizia tribunalului, dar mai are vreme până mâine.

Gheorghe Bălăjel este acuzat că anul acesta a pretins și primit de cinci ori bani, produse alimentare și băuturi alcoolice pentru a aproba cereri de exploatare a masei lemnoase de la reprezentanții unor firme din domeniu. Alături de el sunt cercetați inginerul de fond forestier Vasile Apetroaiei, pădurarul Gheorghiță Baboi și Iulian Pricope, om de afaceri. Amănunte despre acest dosar puteți citi aici , aici și aici .

C.I.

Articolul precedentACTUALIZARE COD GALBEN pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava: 3 zile de furtuni!
Articolul următorAccident la Bistrița, o persoană rănită