Gheorghe Bălăjel (42 de ani), șeful Ocolului Silvic Pipirig a fost arestat în această seară (14 mai) de Tribunalul Neamț, pentru 30 de zile, el fiind acuzat de comiterea  a 5 infracțiuni de luare de mită, în perioada ianuarie – aprilie 2021.

La data de 21.01.2021 a primit o sumă de bani de la suspectul S.N. în vederea aprobării unor cereri de marcare și exploatare masa lemnoasă de pe terenuri cu vegetație forestieră de pe raza Ocolului silvic Pipirig. La data de 01.02. 2021 a pretins de la numitul P.I. 10 mc material lemnos de esență rășinoase, în contextul colaborării continue dintre aceștia, în domeniul autorizării și exploatării de masa lemnoasă. La data de 17.02.2021 a primit de la suspectul A.D. o sumă de bani în legătură cu exploatarea de masa lemnoasă pe raza Ocolului Silvic Pipirig. În perioada ianuarie-aprilie 2021 a primit de la suspectul U.I. produse alimentare și băuturi alcoolice în legătură cu o exploatare de masa lemnoasă de pe raza Ocolului Silvic Pipirig. La data de 24.03.2021 a primit foloase materiale în incinta biroului său de la suspectul G.M. în legătură cu aprobarea unei cereri de marcare masa lemnoasă”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă, întocmit de procurorul de caz.

Ceilalți 3 bărbați reținuți în seara de 13 mai, tot pentru infracțiuni de corupție – Vasile Apetroaiei (56 de ani) inginer de fond forestier, Gheoghiţă Baboi (37 de ani) pădurar şi Iulian Pricope (35 de ani), un administrator de firmă, care activează în domeniul afacerilor cu lemn – au fost plasați sub control judiciar.

C.M.

 

Articolul precedentTârgu Neamţ: Au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap şi au sărit şi la bătaie
Articolul următorDocument: Rata de 3 la mie și procentul național de vaccinare contează în eliminarea treptată a restricțiilor

1 COMENTARIU

Comments are closed.