De astăzi, 15 mai, sunt eliminate parte din restricțiile pandemice aplicate de mai bine de un an. Potrivit hotărârii de guvern, masca nu se mai poartă în aer liber, decât în zone aglomerate – piețe, oboare, stații de transport în comun, la mitinguri, etc, se reia circulația pe timpul nopții, localurile sunt deschise până la ora 24, iar unitățile de cazare pot primi clienți până la 70%.

După 1 iunie se pot organiza nunți și alte evenimente în spații închise, cu maxim 50 de persoane, în localitățile unde rata de infectare este de maxim 3 cazuri la mie. Cluburile vor putea primi până la 50% clienții care fac dovada vaccinării complete și au minim 10 zile de la rapel. Competițiile sportive în spații închise se reiau cu spectatori până la 50% capcitate dacă se atinge ținta de vaccinare la nivel național pe luna iunie și dacă rata nu depășește 3 la mie pe localitate sau județ.

Restricțiile se elimină lunar dacă se atinge ținta națională de vaccinare rata nu depășește 3 la mie în localități și județe, conform hotărârii 29 a CNSU din 14 mai 2021:

fara restrictii HCNU 29 din 14.05.2021

C.I.

Articolul precedentȘeful Ocolului Silvic Pipirig a fost arestat 30 de zile, pădurarul și inginerul silvic – sub control judiciar
Articolul următor41.751 de nemțeni s-au vaccinat complet. Caravana mobilă a trecut prin zeci de localități