1.126 de nemțeni nedeplasabili, bolnavi dializați, bătrâni din centre sociale din 43 de localități au fost vaccinați până acum de echipele mobile. În plus, aproape 800 de persoane din mediul rural care nu se programaseră au primit serul de la cadrele medicale care s-au deplasat în comunele care sunt departe de centrele fixe de vaccinare. „Din luna mai, Direcția de Sănătate Publică Neamț a organizat caravane de vaccinare cu echipele mobile ale centrelor de vaccinare din Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț. Echipele mobile au fost în comunele Tazlău, Săbăoani, Icușești, Bodești, Valea Ursului, Trifești și Botești și au fost vaccinare 784 de persoane. Următoarele destinații sunt: Păstrăveni, Grumăzești, Timișești, Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tupilați, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Podoleni, Borlești, Cândești. Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare, iar asistenții medicali comunitari și asistenții sociali realizează informarea și catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19”, se arată în comunicatul DSP Neamț.

Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile.

Din 4 mai și până astăzi, 15 mai, medicii de familie care s-au înscris în campanie au vaccinat 580 de persoane în cele 27 de cabinete, având alocate 10 doze de ser Jenssen pe zi.

În județul Neamț sunt 41.751 de persoane care s-au vaccinat complet, din 97.837 persoane vaccinate în total. Raportat la numărul populației rezidente în Neamț, de 567.847 de persoane transmise autorităților de Direcția de Statistică Neamț, reiese că 7,4% au încheiat vaccinarea. S-au înregistrat 49 de reacții adverse locale și generale, dintre care 6 au fost raportate săptămâna aceasta, potrivit DSP Neamț.

De astăzi, 15 mai, nemțenii se pot vaccina în cele două puncte drive-through deschise la Piatra-Neamț și la Roman, în parcările Shopping City și Roman Value Centre. Programul este între orele 9-21, serul administrat este Pfizer, iar vaccinarea se face doar în week-end.

C.I.

Articolul precedentDocument: Rata de 3 la mie și procentul național de vaccinare contează în eliminarea treptată a restricțiilor
Articolul următorBărbat înecat în râul Moldova