Târgu Neamţ: Au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap şi au sărit şi la bătaie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn conflict spontan a avut loc astăzi, 14 mai, într-o parcare cu plată aflată în spatele Pieţei Agroalimentare din Târgu Neamţ. Protagonişti au fost ocupanţii unui autoturism parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap şi un angajat al unei societăţi de parking din oraş.

Conform declaraţiilor martorilor prezenţi, conflictul a pornit de la ocupanţii autoturismului care au sărit la bătaie asupra angajatului societăţii care administrează parcările cu plată din oraş.

Totul a pornit atunci când m-am îndreptat spre maşina lor cu intenţia de a le bloca roata, pentru că au parcat pe un loc nepermis. Moment în care au început să ţipe la mine şi să mă înjure. Şoferul maşinii a sărit la mine la bătaie. Noroc că a intervenit un bărbat din Piaţă în apărarea mea că sigur m-ar fi lovit. Până la urmă a venit Poliţia şi după câteva minute de discuţii le-au dat drumul”, ne-a spus angajatul societăţii Civitas.

Bărbatul care a sărit în apărarea angajatului societăţii de parking ne-a oferit mai multe detalii: „Eu eram lângă taraba mea din Piaţă şi am auzit ţipete şi scandal. Când am văzut că mai mulţi ţigani sar la bătaie la angajatul societăţii cu parcările m-am băgat să-l scot dintre ei că se adunaseră mulţi în jurul lui. Însă când a venit poliţia, ţiganii cu maşina au plecat sfidători. Poliţia le-a dat drumul. Poliţistul care a fost astăzi după incident este acel poliţist care în bătaia din stradă cu ţiganii de acum câţiva ani a preferat să stea în maşină şi să se ascundă, şi să-l lase singur pe poliţistul Busuioc să se bage între ţigani”.

Târgu Neamţ: Au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap şi au sărit şi la bătaie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIPJ Neamţ are propria versiune oficială: „Astăzi, 14 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Neamţ au fost sesizaţi de către o femeie din Bodeşti, cu privire la faptul că are un conflict cu un angajat al unei societăţi de parking. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, constatând că starea conflictuală a fost generată de faptul că un autotutism în care se aflau mai multe persoane era parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap, societatea de parking procedând la blocarea roţii autoturismului în cauză. Conducătorul autoturismului a fost sancţionat contravenţional în baza Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu amendă în valoare de 100 de lei. Niciuna dintre persoanele implicate în conflict nu a reclamat fapte de natură penală, fapt pentru care acestora li s-a adus la cunoştinţă posibilitatea de a depune plângere în termen de 3 luni”.

C.T. STURZU

Articolul precedentA închiriat o maşină şi a vândut-o ca să plătească datoriile la păcănele
Articolul următorȘeful Ocolului Silvic Pipirig a fost arestat 30 de zile, pădurarul și inginerul silvic – sub control judiciar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Cum sa il sanctioneze cu 100 de lei cand amenda pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilitati conform Legii 448/2006, actualizata este de la 2.000 lei la 10.000 lei cu posibilitatea de plati jumatate din minimul legal in 15 zile de la comunicare sau inmanarea procesului-verbal? Ori agentul de politie din cadrul IPJ Neamt nu stie legea, ori comunicatul e eronat.

  2. da si ala de la parking, n-a vazut ca e bmw? ce dreaku! pui asa blocator ca la saraki? rusine!!!

Comments are closed.