O maşină închiriată de la o firmă de profil de către un tânăr de 27 de ani, din Icuşeşti, a trecut din om în om şi a fost recuperată de poliţişti de la o societate de dezmembrări auto. Aventura recuperării autoturismului a început după ce poliţiştii au primit o reclamaţie.

La data de 11 mai 2021, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat de 36 de ani, din Bacău, reprezentatul unei societăți de închiriere autoturisme din Piatra Neamț, cu privire la faptul că unul dintre clienți nu a restituit vehiculul la expirarea perioadei de închiriere”, a declarat subinspectorul Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. “Din investigațiile efectuate a reieșit că, la data de 27 aprilie 2021, un bărbat de 27 de ani, din Icușești, ar fi închiriat un autoturism de la o societate de profil, pe care nu l-ar mai fi restituit la finalizarea contractului”.

Tânărul în cauză a vândut, pur şi simplu, maşina unui bărbat de 30 de ani, din Roman, şi cu banii pe care i-a luat şi-a achitat o datorie pe care o avea la păcănele. La rândul lui, bărbatul de 30 de ani, a vândut autoturismul unei firme de dezmembrări auto din Secuieni.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, la data de 13 mai, autoturismul a fost descoperit la societatea în cauză, fără a prezenta avarii. Astfel, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat la aproximativ 25.000 de lei, a fost recuperat integral”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în cauză, pentru înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați.

Articolul precedentNeamț: școlile care își vor desfășura activitatea în scenariul galben și scenariul verde
Articolul următorTârgu Neamţ: Au parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap şi au sărit şi la bătaie