ACTUALIZARE: ANM a actualizat informarea meteo cu o avertizare COD GALBEN pentru zona de munte a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava. Aceasta este valabilă astăzi, 8 iunie, până la ora 21:00.

ACTUALIZARE COD GALBEN pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava: 3 zile de furtuni!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp, precizează ANM. (M.C.)

***********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de „instabilitate atmosferică temporar accentuată”, valabilă pentru intervalul 8 iunie, ora 12:00-10 iunie, ora 23:00.

ACTUALIZARE COD GALBEN pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava: 3 zile de furtuni!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, se precizează în informare. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentMara Calista anunță demersuri pentru sprijinirea persoanelor care suferă de tulburări din spectrul autism
Articolul următorȘeful ocolului silvic Pipirig, încă o lună în arest
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.