0:00

Șeful IȘJ Neamț: „Până pe 12 august vom ști exact câte școli pot susține cursurile fizic”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn emisiunea „Cafeaua de dimineață” de astăzi, 7 august, Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț a declarat că în această perioadă se analizează în școli cele trei variante de învățare din toamnă. În principiu, conducerile școlilor fac simulări și pentru întoarcerea elevilor în bănci: „Până pe 12 august evaluăm spațiile școlare și formațiunile de lucru. Apoi, vom ști exact fiecare școală dacă are spații sufieciente pentru scenariul verde – toți copiii pot veni la școală și se asigură distanțarea de un metru. Clasa cu 30 de elevi – vor intra doar 22 și rămân 8 să învețe online, de exemplu. Directorii de școli poartă și ei răspunderea pentru că au acceptat clase numeroase de elevi. Deci, se vor constitui formațiuni de lucru, cu respectarea regulilor. Ghidul va apărea până la 15 august. Iar pentru formațiunile create să fie date la plata cu ora, dar tot profesorilor din școli. Este, într-adevăr, o dublare a normelor. Se va învăța în schimburi, facem acum inventarul spațiilor care pot fi folosite. Va trebui angajat și personal medical, fiindcă sunt școli care nu au”.

Referindu-se la descentralizare, inspectorul școlar general Mihai Obreja a precizat că decizia privind cum se va învăța din 14 septembrie se va lua de toate autoritățile și după consultarea părinților: „Sunt consultați și părinții, care sunt primii care pot lua o decizie în familie dacă copilul este sănătos și poate merge la cursuri. Dar, vom ține cont de majoritate, fiindcă trebuie ținut cont de particularități, părinții au locuri de muncă. Responsabilitatea trebuie să fie și a autorităților locale. Trebuie să fie o conlucrare a tuturor celor implicați. Ne preocupă și siguranța profesorilor, nu doar a elevilor, fiindcă firesc, unii dintre cei mai în vârstă vor evita să vină în sala de clasă”.

Mai multe informații despre pregătirile care se fac în Neamț pentru începerea școlii puteți afla aici .

 

 

C.I.

Articolul precedentPrograme de formare fără taxă propuse de Casa Corpului Didactic Neamț
Articolul următorFOTO Reparaţii şi balastare a drumurilor, în urma inundaţiilor, la Grumăzeşti

1 COMENTARIU

  1. Clar, tot titularilor le dati ore! Nu conteaza ca sunt zeci de suplinitori care dau ani de zile concurs pentru un amarat de post la titularizare! Si ia ghiciti, nici nu sunt scoase. Tot titularul sa aiba ore in plus, suplinitorul nu. Va mai mira ca va pleaca oamenii pregatiti din tara asta! O sa ramaneti numai acolitii din inspectorat si directorasii din scolile de doi lei pe care le pastoriti! Rusine sa va fie!!

Comentariile sunt închise.