Ultima seară a anului 2016 va fi una specială la TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ. Programul artistic pregătit de organizatori va cuprinde o serie întreagă de surprize. Deocamdată vă putem dezvălui doar faptul că desfăşurătorul spectacolului de Revelion de la Curtea Domnească cuprinde evoluţiile trupelor HARA şi ALB ŞI NEGRU, precum şi prezenţa îndrăgitului Ansamblu folcloric “Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”.

festival-ceahlaul-floricica-de-la-munteANSAMBLUL “FLORICICĂ DE LA MUNTE” a fost înfiinţat în 1971, ca grup folcloric reprezentativ pentru ţinutul Neamţ. S-a consacrat, în timp, ca unul dintre cei mai importanţi păstrători de cultură tradiţională românească. De peste patru decenii, ansamblul nemţean cutreieră Europa, ducând cu el frumuseţea dansurilor, cântecelor şi a costumelor populare româneşti. Indiferent că au venit în faţa publicului român, sau de peste hotare, dansatorii nemţeni s-au remarcat prin originalitatea şi autenticitatea repertoriului alcătuit din dansuri reprezentative pentru toate zonele etnofolclorice ale României. Au impresionat, prin cromatica şi frumuseţea costumelor populare, virtuozitatea, ritmul şi acurateţea interpretării, publicul din Franţa, Italia, Polonia, Grecia, Egipt, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Austria, Finlanda, Belgia sau Olanda. Peste tot au pus în valoare frumuseţea folclorului acestui colţ de lume, în care autenticul rămâne încă puternic înrădăcinat în realitate, dar, mai ales, în suflete.

haraHARA a luat fiinţă în mai 2000 la Cluj-Napoca, la iniţiativa profesorului de engleză Flavius Buzilă, care şi-a propus să aducă un suflu nou, proaspăt, în muzica românească. Trupa a fost remarcată imediat datorită creaţiilor originale, extrem de inspirate, ce combină cu multă naturaleţe elemente de rock alternativ, electro-pop, sonorităţi celtice şi folclor românesc, cu versuri grăitoare, cu mesaj, într-o interpretare unică, personală. Trupa HARA a lansat 6 LP-uri si albumul de colinde tradiţionale româneşti MARLIN, DARLIN-PAIŞ’PE COLINDE Ş’O STRIGĂTURĂ, care au adus multe premii din partea instituţiilor media.

alb-si-negruALB ŞI NEGRU este o trupă românească de muzică pop formată din Kamara Ghedi şi Andrei Ştefănescu. Cei doi “Alb Negru” şi-au realizat debutul în 2004 la Festivalul de la Mamaia, unde au revenit doi ani mai târziu cu piesa Hello (Muza mea), câştigând Premiul de Excelenţă Artistică “Mădălin Voicu”. În 2007, alături de Todomondo, ei câştigă finala naţională Eurovision şi reprezintă România la Helsinki, unde se clasează pe locul 13 din 41 de ţări. Cei doi au lansat împreună patru albume, opt videoclipuri şi nouă single-uri. De-a lungul vremii, ei au colaborat cu artişti de renume ai României precum: Andra, Nico, Paula Seling, Horia Brenciu, Vlad Creţu, Andreea Bănică.

Programul artistic de la Curtea Domnească va începe sâmbătă seara, în mod excepţional, la ora 21:30 şi se va întinde până după miezul nopţii. Vă aşteptăm, aşa cum am făcut-o în fiecare seară din luna decembrie, şi în seara de Revelion pentru a petrece împreună trecerea într-un an nou. (Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”)

Articolul precedentFonduri majorate pentru subvenția motorinei utilizate în agricultură
Articolul următor15 minute de artificii pentru Revelionul romaşcanilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.