Laurențiu Leoreanu nu se joacă, în continuare, cu focul, dar, înainte de a demisiona din funcţia de primar al Municipiului Roman, pentru a fi deputat, a condus ultima şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, având ca prioritate tocmai jocurile pirotehnice.

artificiiPe ordinea de zi au fost două puncte, dar, de fapt, s-a derulat doar unul, fiindcă punctul 2, ”Discuții”, nu s-a mai pus în… discuție. Punctul 1 a constat într-un „Program de măsuri în vederea desfășurării unui foc de artificii cu articole pirotehnice în parcarea din fața primăriei”, în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie.

Măsurile specifice cuprinse în program se referă la „asigurarea distanței locului de amplasare a bateriei de articole pirotehnice față de clădiri, la asigurarea unui perimetru de protecție de minimum 50 de metri în jurul bateriei, la asigurarea măsurilor de intervenție pentru Prevenirea și Stingerea Incendiilor și la asigurarea degajării deșeurilor rezultate”.

Programul a fost aprobat în întregime și, în consecință, s-a emis Hotărârea nr. 6 din 30.12.2016 a Comitetului local pentru Situații de Urgență Roman, hotărâre de asemenea aprobată.

Focul de artificii va fi realizat cu baterii cu diametrul de 30 de milimetri și va dura aproximativ 15 minute, în noaptea de 1 ianuarie 2017, între orele 0:00  și 0:15. (D.A.)

Articolul precedentSeara de Anul Nou la Târgul de Crăciun
Articolul următorProconsul începe anul la Târgul de Crăciun
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.