0:00

Fonduri majorate pentru subvenția motorinei utilizate în agricultură, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSprijinul acordat în 2016 agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi mai mare după ce Guvernul României a majorat în şedinţan din 29 decembrie cu peste 118 milioane lei (de la 647,24 milioane lei la 765,32 milioane lei) fondurile destinate acestei scheme de ajutor de stat.

„Decizia a fost luată prin Hotărâre adoptată de Guvern, iar sprijinul se acordă agricultorilor, sub formă de rambursare, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare. Majorarea sumei permite plata integrală a acestui sprijin destinat agricultorilor pentru diminuarea costurilor de producție, conform situației centralizatoare realizată de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA). Fondurile alocate suplimentar se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016”, precizează Guvernul României.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014. Pentru anul 2015, suma alocată de la buget pentru plata ajutorului de stat a fost de 377,4 milioane lei. Pentru anul 2016, suma alocată inițial din bugetul Ministerului Agriculturii a fost de 338,819 milioane lei, în ședința din 5 octombrie a fost majorată de Guvern la 647,249 milioane lei, iar în ședința din 29 decembrie la 765,32 milioane lei. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPietreanul Dragoş Iancu, convocat la Naţionala de handbal a României
Articolul următorSeara de Anul Nou la Târgul de Crăciun
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.