colegiu prefectural sitePrefecții din întreaga țară au anunțat vineri, 3 iunie, în cadrul videoconferinței pe tema alegerilor, că se trimit echipaje ISU în județele afectate de inundații. Conform bilanțului național, 89 de localități din 7 județe au fost afectate de inundații.

La Bacău, 15 școli din 8 localități au fost evacuate și pe mai multe drumuri din județ circulația este îngreunată, dar, după cum au declarat oficialii, speră ca problemele să fie rezolvate până sâmbătă dimineața. Prefectul de Brașov a anunțat că, de la ISU Brașov, vor pleca spre Bacău echipaje, cu motopompe și alte utilaje de intervenție. Și prefectul din Ialomița a spus că s-au trimis deja angajați ISU, tot la Bacău, și că mai există solicitări, dar nu știe dacă poate să asigure numărul de angajați cerut, așa că a cerut sprijin de la Centru.

Chiar dacă prefectul de Iași a spus, în videoconferință, că în județul pe care îl reprezintă nu sunt probleme grave din cauza inundațiilor, omologul său de la Constanța a anunțat că astăzi trimite echipe de sprijin.

Sucevenilor le vin în ajutor 30 de angajați de la ISU Maramureş, iar către Neamț au pornit deja 30 angajați de la ISU Mureș, în timp ce prefectul din Teleorman a anunțat că sprijină județul Galaţi cu forţe şi mijloace.

Probleme au fost și la Tulcea, unde o tornadă a spulberat joi, 2 iunie, acoperișurile de la 14 case. Prefectul de Vrancea a spus că a vorbit cu cei de la CFR și că, în jurul orei 15.00, ar fi trebuit să fie reluată circulaţia pe un singur fir. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPeste 1,5 milioane de buletine de vot distribuite în Neamț
Articolul următorDe la bube, la terorism sau detonare de bombă cu final fâsâit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.