De la bube, la terorism sau detonare de bombă cu final fâsâit!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPovestea  e trivial de simplă: un candidat la funcția de primar al Romanului, invitat la un ziar online, a declarat că i s-au plâns niște cetățeni că, după ce au fost la bazinul de înot, copiii lor ar fi făcut bube… Același candidat a spus că ar fi auzit că în ștrandul romașcan există pericol de înec… În fine, genul de prostii care se spun în campanie. Ceea ce a urmat însă a depășit orice așteptare. Laurențiu Dan Leoreanu, a convocat  ziariștii la o conferință de presă „de îndată”, în dublă calitate: și de primar al Romanului, dar și de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență. La conferință au participat de asemenea Daniel Cazacu, directorul Direcției Poliției Locale, Mihai Cristea, șeful Complexului de agrement „Moldova” și al bazelor sportive și Daniel Ursu, șeful Serviciului pentru Situații de Urgență. Toți serioși, încruntați, importanți, prevestind un cataclism.

Domnul primar a făcut introducerea: „Mai mulți părinți au sunat aseară la mine personal, dar și azi-dimineață la primărie, legat de niște zvonuri… Exact cum fac tătarii când îl atacau pe Ștefan cel Mare, otrăvesc fântânile, dau foc la lanuri, violează femeile și pe urmă spun ”uite ce se întâmplă în urmă” (???) S-au aruncat pe piață zvonuri cum că apa din bazin e infestată, copiii care vin acolo au eczeme, cum că în ștrand au fost persoane la limita de înec…

Domnul Daniel Cazacu, directorul Poliției Locale Roman  a aprins fitilul: „Legea 51/1991 republicată spune clar la art. 1: ”prin securitate națională se înțelege starea de legalitate, de echilibru și stabilitate socială, economică și politică, necesară existenței statului și a populației.” În art. 1 din Legea 535 privind prevenirea și combaterea terorismului se spune: ”terorismul reprezintă ansamblul de acțiuni sau amenințări care prezintă pericol public și afectează securitatea, având următoarele caracteristici: vizează factori umani sau factori materiali din cadrul autorităților și instituțiilor publice, populației civile…

Domnul primar nu a mai avut de făcut decât să detoneze „bomba”: „Vreau să fac o precizare: bazinul de înot, Complexul Sportiv Moldova, Microhidrocentrala sunt obiective care țin de securitatea națională!”

Și iată cum, de la niște zonuri – care vizau niște obiective de securitate națională  –  s-a ajuns la… terorism,   fiindcă zvonurile cu pricina afectează securitatea… vizează factori umani sau factori materiali din cadrul autorităților și instituțiilor publice…”

Strașnică logică, mon cher, vorba cuiva. Deocamdată, dovedind umanism, domnul primar doar l-a avertizat pe contracandidat că face terorism, dar data viitoare (dacă se mai întâmplă…) o să-i facă plângere penală. După un  început  furtunos și decis, conferința de presă s-a fâsâit pe final. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentSe suplimentează echipele de intervenție în Moldova
Articolul următorPsihiatria romașcană a evoluat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.