votareJudețul Neamț a primit 4.911.000 de lei pentru organizarea alegerilor autorităţilor publice locale din județ.

470.816 alegători din Neamț sunt așteptați la urne duminică, 5 iunie, între orele 07.00-21.00. Prefectura Neamț îi asigură pe toți locuitorii cu drept de vot că au fost luate toate măsurile pentru a nu fi probleme în ziua alegerilor.

„Față de acţiunile desfăşurate anterior, conform calendarului stabilit, în ultima săptămână, s-a finalizat acţiunea de distribuire a celor 1.558.800 buletine de vot în cele 4 locaţii organizate în zonele Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Bicaz, precum şi a celorlalte materiale necesare procesului de votare, pe secţii de votare. Au fost informate autorităţile cu privire la procedura de extragere a buletinelor de vot necesare pentru afişare şi competitori electorali, precum şi asupra măsurilor de pază instituite la locul de depozitare a buletinelor de vot”, informează Prefectura Neamț, printr-un comunicat de presă.

În perioada 1 – 3 iunie, au avut loc, pe zone, și instruirile preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie, ale preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, ale informaticienilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din localităţile arondate Judecătoriei Piatra Neamţ, Judecătoriei Roman, Judecătoriei Bicaz şi, respectiv, pentru cele arondate Judecătoriei Târgu Neamţ.

„Am realizat toate activităţile specifice organizării alegerilor. Urmează ca sâmbătă, 4 iunie, buletinele de vot să fie preluate de la cele 4 locaţii organizate pe centre zonale, de către primar, împreună cu preşedintele biroului electoral de circumscripţie, urmând a fi predate de către aceştia spre birourile electorale ale secţiilor de votare. Până duminică, buletinele se vor păstra la secţiile de votare în încăperi speciale, încuiate, sigilate. Mesajul pe care instituţia noastă l-a transmis este ca toţi cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea procesului electoral să dea dovadă de responsabilitate maximă şi să  respecte cu stricteţe  prevederile legale referitoare la desfăşurarea alegerilor”, a declarat prefectul Niculina Dobrilă.

Conform celor de la Prefectura Neamț, paza celor 486 secţii de votare  este asigurată de efective de cadre din rândurile Poliţiei – pentru 244 secţii de votare, Jandarmeriei – pentru 102 secţii de votare, Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – pentru 125 secţii de votare, serviciilor comunitare – pentru 10 secţii de votare, Imigrărilor – pentru o secţie de votare – şi altor structuri – pentru 4 secţii de votare. (Andreea AMARIEI)