ACTUALIZARE: „Există o solicitare din partea ALDE. Au fost foarte insistenți, dar, pentru că au depus târziu solicitarea, nu a putut intra în ședința ordinară. Am convocat o ședință extraordinară, deoarece trebuia oricum să completăm lista consilierilor locali după plecarea domnului Andrița. Am pregătit un proiect de hotărâre prin care îl propunem pe domnul Popescu ca viceprimar și completarea postului de consilier delegat cu atribuții de viceprimar, conform cu ceea ce au cerut cei de la ALDE”, a declarat Dragoș Chitic. Întrebat despre șansele acestui proiect, Dragoș Chitic a precizat: „E greu de spus. Trebuie obținute minim 12 voturi și de acum încep discuțiile și negocierile”. (A. AMARIEI)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ședința Consiliului Local din 22 ianuarie pare să fi fost liniștea de dinaintea furtunii, întrucât astăzi, 25 ianuarie, s-a anunțat o nouă ședință, extraordinară, pentru 28 ianuarie, când sunt foarte mari șanse ca zvonurile de schimbare să capete veridicitate prin votul consilierilor majoritari, oricare ar fi ei.

ACTUALIZARE Se propune viceprimar nou la Piatra Neamț! Declaraţie Dragoş Chitic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstfel, consilierii locali sunt convocați în ședință extraordinară pentru a dezbate a vota trei proiecte mari și late, dar foarte importante: validarea mandatului unui consilier local și alegerea unui viceprimar, cele două fiind inițiate de actualul primar interimar al municipiului, Dragoș Chitic, plus un proiect, surpriză sau nu, propus de consilierul local Petrică Viorel Ilisei – delegarea unui consilier local să exercite atribuții de viceprimar.

Validarea unui nou consilier local vine după demisia aprobată a lui Valeriu Andrița. Noul nume propus este cel al Mariei Gagea, medic endocrinolog, cea care, în 2008, a înlocuit-o și pe Mihaela Stoica în Consiliul Local Piatra Neamț, după ce aceasta a ocupat, prin interviu, postul de city-manager al Pietrei, înainte de a obține un mandat de deputat.

ACTUALIZARE Se propune viceprimar nou la Piatra Neamț! Declaraţie Dragoş Chitic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiViceprimarul propus prin proiectul inițiat de Viorel Ilisei este consilierul local Cătălin Misăilă, membru ALDE.

De la propunere și până la a fi viceprimar, mai am de făcut un pas – votul colegilor. Este o propunere făcută de un coleg de partid. Nu am emoții, pentru că nu sunt ahtiat după funcții. Dacă voi primi votul colegilor, cred că voi face față responsabilităților funcției, pentru că mă simt suficient de matur”, a declarat Cătălin Misăilă. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentCând poliţiştii nu au linişte: amenzi de peste 100.000 lei!
Articolul următorACTUALIZARE Revolta ”Spiru Haret” la ISJ Neamț Protestatarii la discuţii GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.