0:00

ACTUALIZARE 2: Delegația protestatarilor de la SPIRU HARET a intrat la discuții cu şefii ISJ Neamţ, puţin după ora 15. Protestatarii scandează: ”ISJ fii cu noi, dă-ne clasa înapoi!”

ACTUALIZARE 1: „Referitor la protestul celor de la Liceul Spiru Haret, nu se mai poate face nimic. În sensul că planul de școlarizare a trecut prin CLDPS (Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social) și a fost trimis la Ministerul Educației. Ei au dreptul să acționeze în judecată, iar despre șansele dumnealor pot spune că au șansa oricărui petent. Noi avem toată deschiderea de a discuta cu ei. Din păcate, contestația pe care au trimis-o la noi cu privire la nemulțumirile legate de planul de școlarizare nu poate avea niciun efect. În sensul că ei nu mai pot contesta decizia planului de școlarizare decât în instanță. Așa cum am mai spus, anul școlar viitor, Liceul Spiru Haret va primi o clasă înapoi. Este trist, dar problema scăderii populației școlare este principalul factor care stă la baza reducerii numărului de clase din județ. Îmi pare rău că au implicat și copiii în acest demers”, a spus prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

Luni, săptămâna trecută, în consiliul acestora (al părinților – n.r.) au hotărât să organizeze această acțiune. Prin urmare, am răspuns la inițiativa părinților urmând ca acțiunile noastre firești, dacă nu vom primi un răspuns pozitiv să fie acționarea în judecată a Inspectoratului Școlar Județean și am depus și o cerere la audiență la Ministerul Educației. Trebuie să ne susținem cauza. Avem elevi care doresc învățământ tehnologic de calitate, ceea ce noi oferim, fără doar și poate. Suntem singura unitate centenară de acest tip din Piatra-Neamț”, a spus prof. Alina Chilă, de la Liceul ”Spiru Haret” din Piatra-Neamț. (M. TEODOROF)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Așa cum au anunțat, cei de la Liceul Tehnologic ”Spiru Haret” și-au dus nemulțumirile în marș către sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, cu tot cu pancarte purtătoare de mesaje ”dureroase”. Imagini de la eveniment:

Articolul precedentACTUALIZARE Se propune viceprimar nou la Piatra Neamț! Declaraţie Dragoş Chitic
Articolul următorUn bărbat a vrut să încălzească locuinţa mamei şi-a făcut-o scrum
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.