pnl 22 ian (1)După lupte seculare, care au durat cale de multe negocieri, o analiză internă și, pare-se, chiar un sondaj, Dragoș Chitic, primarul interimar al Pietrei, și-a oficializat relația cu PNL și va candida din partea acestui partid la alegerile din 5 iunie. Anunțul oficial a venit astăzi, 22 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat toți cei care, în acest moment, reprezintă ”echipa sudată, unită, cu care PNL va câștiga alegerile în Neamț”, respectiv Mugur Cozmanciuc, Alexandru Drăgan, Eugen Țapu (proaspăt avansat ca șef de campanie județean), Laurențiu Leoreanu (proaspăt promovat secretar coordonator al PNL) și, desigur, Dragoș Chitic.

”Dragoș Chitic este persoana care poate să bată orice adversar politic pe care orice partid l-ar putea propune. În acest an, de când este primar interimar la Piatra Neamț, a demonstrat că este preocupat de comunitate, că e bun gospodar, că e aproape de oameni, că Piatra Neamț, în perioada 2016-2020 și 2020-2024, poate deveni un pol de creștere economică. El și echipa pe care și-o va stabili vor reprezenta PNL și vor câștiga alegerile locale la Piatra Neamț”, a anunțat Mugur Cozmanciuc, co-președintele PNL Neamț.

”Această nominalizare mă onorează și este rezultatul unei analize foarte atente, pentru că, împreună, echipa pe care o vedeți, am convenit că, pentru Piatra Neamț și localitățile din Neamț, să ieșim cu cei mai potriviți oameni. Mulțumesc pietrenilor, pentru că cea mai mare pondere a avut-o sondajul în care pietrenii mi-au transmis încrederea pe care o au în mine. Mulțumesc colegilor și echipei de conducere a PNL Neamț. În acest moment, putem vorbi de o echipă sudată, concentrată pe un singur obiectiv: câștigarea alegerilor locale din vară. Consider că această nominalizare este și o răsplată a eforturilor administrative, a seriozității cu care am tratat administrația, cel puțin în ultimul an, de când sunt primar interimar. Îmi doresc ca modul de a face administrație de la Piatra Neamț să fie preluat și de alte localități, mă refer aici la «Normalitate în administrație». Roadele au început să apară: avem o stabilitate financiară la primărie, principii foarte clare după care lucrăm, o primărie funcțională. M-a recomandat, cred, și deschiderea față de cetățeni, care, vă asigur, va exista și în perioada următoare”, a spus Dragoș Chitic, adăugând că, în scurt timp, își va prezenta și echipa, dar și programul de guvernare locală cu care intenționează să ducă ”PNL pe primul loc”, să dea ”primarul la Piatra Neamț, majoritatea în Consiliul Local și să aibă un rol decisiv în majoritatea de la Consiliul Județean”.

Desigur, Chitic trebuie să treacă și de hopul acceptului de la București, unde va ajunge propunerea forurilor PNL Neamț, dar echipa ieșită azi public a lăsat să se înțeleagă că validarea este pură formalitate.

Cu niște sfaturi primite de la colegii primari Drăgan și Leoreanu, în care au predominat aducerile-aminte la lege și la Dumnezeu, cu câteva recomandări din partea senatorului Țapu – ”Să rămână același om care-și conduce singur mașina, care locuiește într-un apartament la bloc” – și cu un sfat ”tehnic” din partea deputatului Cozmanciuc – ”Toți oamenii care au legitimitate politică și bazin electoral au obligația să susțină politic Partidul Național Liberal”, Dragoș Chitic a luat startul oficial spre alegerile locale, declarându-se convins că ”PNL e soluția pentru acest oraș în viitor” și că ”avem prima șansă”. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentMedic din Iaşi premiat de Academia Națională de Medicină din Franța
Articolul următorSimulări: EVALUAREA NAŢIONALĂ, în februarie – BACALAUREATUL, în martie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.