politie rutiera 01Poliţiştii din Bacău au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 107.767 lei, în perioada 22-24 ianuarie.

Oamenii de ordine au constatat 10 infracțiuni, dintre care 6 în flagrant, și au descoperit 8 persoane bănuite de săvârșirea unor fapte penale.

Peste 150 de poliţişti au acționat, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, la finele săptămânii trecute, pentru asigurarea liniștii cetățenilor, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Bacău.

“Polițiștii au intervenit și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar în urma controalelor efectuate la peste 60 de unități comerciale s-au luat măsuri de sancționare contravențională la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite în 7 cazuri. Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii structurilor rutiere și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au aplicat 470 de sancţiuni contravenţionale, au retras 9 certificate de înmatriculare şi au reţinut 31 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, potrivit comunicatului citat.

Polițiștii acționează zilnic pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație. (ZCH NEWS)